Хората казват, че социолозите много обичаме избори, но всъщност не,

...
Хората казват, че социолозите много обичаме избори, но всъщност не,
Коментари Харесай

След изненадата на вота: Защо социолозите не успяха да измерят влизането на „Величие“ в парламента?

Хората споделят, че социолозите доста обичаме избори, само че в действителност не, това не е по този начин, тъй като със обстановката, в която изпаднахме през вчерашния ден – невъзможността да хванем политическа партия като „ Величие “ води до това в този момент да се оправдаваме. Това сподели в ефира на „ Добро утро, Европа “ Евелина Славкова от Тренд.

Тя е безапелационна, че няма социологическа организация, която държи на репутацията си, която да скрие данни, изключително при политическа групировка, която прекрачва бариерата от 4%.
Със сигурност това е готовност в последния вероятен миг, въпреки всичко и моментните фотоси на социологическите организации са от последните няколко дни преди вота. Между 15 и 18% от хората вземат решение за кого ще гласоподават в последните няколко дни, да не кажем даже и пред урната за кого ще гласоподават.
Евелина Славкова, Тренд

Тя изясни, че това е протестен избор, а „ Величие “ съумява да вземе по малко гласоподаватели от всички партии, само че най-вече от „ Възраждане “.

Галя Гогова от Маркет линкс уточни, че над 50% от хората, които са дали своят вот за новата групировка в Народното събрание, са взели своето решение в последната седмица.
Повечето от социологическите организации в последните си изследвания даваха настройки за към половината от хората, имащи право на глас са отиде до урните. Прогнозирана е по-висока интензивност от тази, която в действителност наблюдавахме през вчерашния ден. Освен това в последната седмица имаше компромати, които отхвърлиха доста хора да гласоподават.
Галя Гогова, Маркет линкс

Според нея това са измежду главните фактори, които водят до това доста по-малко гласове да са нужни, с цел да се премине бариерата от 4%.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР