Репортерска грешка запали скандал между Нова тв и зам.-председателя на

...
Репортерска грешка запали скандал между Нова тв и зам.-председателя на
Коментари Харесай

Скандал между Тошко Йорданов и Нова тв

Репортерска неточност възпламени скандал сред Нова тв и зам.-председателя на " ИТН " Тошко Йорданов.

Искрата пламна, откакто журналистът от Нова телевизия Благой Цицелков обърка в директен ефир  имената на две от новите партии в Народното събрание - " ИТН " на Слави Трифонов и " Изправи се! Мутри вън! " на Мая Манолова, Николай Хаджигенов и Татяна Дончева.

Цицелков съобщи, че " ИТН " приема поддръжка от ГЕРБ и Движение за права и свободи, в действителност става въпрос за " Изправи се! Мутри вън! ". Хаджигенов от няколко дни повтаря, че обединението му няма да откаже поддръжка за кабинет от ГЕРБ и Движение за права и свободи, с което пък си навлече гнева на Манолова и Дончева.

„ Една от националните малките екрани изрече мазна неистина в ефир – приказвам за „ Нова ТВ “. Техният публицист си разреши да излъже в обедната емисия без капка позор “, съобщи Йорданов в снощното си предаване по телевизия 7/8.

" Ако бяхме в Крумова България, за тази неистина щяха да липсват елементи от тялото на това момче с микрофона “, споделя Йорданов.

Самият Цицелков реагира в обществените мрежи, обяснявайки, че е направил неволна неточност.

„ Става въпрос за неволна неточност по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея споделям „ ИТН ” вместо „ Изправи се! Мутри вън! ”. От репортажа, излъчен малко по-късно, излиза наяве, че имам поради „ Изправи се! - Мутри вън! ”, написа Цицелков.

Нова тв също излезе с публична позиция. Ето какво гласи тя:

Във връзка с позволена неволна репортерска неточност със подмяна на имената на две политически обединения

По време онлайн включване в обедната емисия на NOVA на 13 април е позволена неволна репортерска неточност със подмяна на имената на две политически обединения - репортерът Благой Цицелков свързва позицията на „ Изправи се! Мутри вън! “ с „ ИТН “. В излъченото видео директно след директната връзка информацията е изцяло правилна.

Намираме за притеснителна връзката сред една неволна репортерска неточност и Крумовите закони, направена от водещ, определен за депутат. Подобни аналогии са смущаващи.

В абсурда влезе и ГЕРБ. Пиарът на партията Никола Николов разяснява във Facebook случая: " Лошо стартирате, господин продуцент! Свободата на словото е свещено право, мислех си, че го знаете. Заплахите против публицисти не са демократична процедура. А в този момент ми е по-интересно по какъв начин журналистическата колегия ще отбрани сътрудника си и свободата на словото в България. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР