Репортери без граници смятат, че издирването на журналиста Христо Грозев

...
Репортери без граници смятат, че издирването на журналиста Христо Грозев
Коментари Харесай

Репортери без граници: Тъжна кремълска комедия с Христо Грозев

" Репортери без граници " считат, че издирването на журналиста Христо Грозев от " Белингкат " от формалните управляващи в Русия цели той да бъде предизвестен, а безразборните обвинявания на неуточнено правно съображение са гротескни.

Това се схваща от изказване на основния секретар на организация Кристоф Делоар, поместено на уеб страницата на " Репортери без граници ", където е оповестен и коментар на Грозев.

" Заплашването на малцината публицисти, които към момента съумяват да проверяват ужасяващата действителност на съветската власт, би трябвало да спре допустимо най-скоро. Тези безразборни обвинявания на неуточнено правно съображение са гротескни. Днес те доближават своя връх в тъжната комедия, разигравана от съветските управляващи. Тези разгласи за търсене, като в неприятен уестърн, са същински апели за лов на вещици. Това е подло! ", споделя Кристоф Делоар.

Грозев, който не се намира в България, разгласи, че с него са се свързали представители на задгранични посолства, само че не и българските управляващи. В противоположна посока е изказванието на президентството, съгласно които те са в контакт с Грозев от преди формалното оповестяване на издирването му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР