Рекордно ниски температури сковаха части на Китай.Застудяването в страната е

...
Рекордно ниски температури сковаха части на Китай.Застудяването в страната е
Коментари Харесай

Рекорден студ в Китай

Рекордно ниски температури сковаха елементи на Китай.

Застудяването в страната е трайно в края на година, белязана от редица рискови метеорологични феномени, съобщи Франс прес, представена от " Нова телевизия ".

Националната метеорологична работа заяви, че рано тази заран над 20 станции в няколко елементи на страната са записали рекордно ниски за декември температури. В град Хохот, столица на провинция Вътрешна Монголия в Северен Китай), да вземем за пример живакът падна до минус 29,1 градуса по Целзий, " подобрявайки " връх отпреди близо 70 години, написа Българска телеграфна агенция.

Властите издадоха предизвестие за ниски температури в обширни региони в северната, източната и югоизточната част на страната.

Сегашното захлаждане следва лято на рекордни горещини и опустошителни наводнения, изключително в Северен Китай. Експерти предизвестяват, че световното стопляне, породено от излъчването на газове с парников резултат в атмосферата, води до зачестяване на тези рискови феномени.

Вчера националната метеорологична работа заяви, че 5 станции в страната са записали рекордно ниски температури, да вземем за пример в северния град Датун, където е била измерена температура от минус 33,2 градуса по Целзий.

В северозападната провинция Гансу, където в понеделник при земетресение починаха над 130 души, оживелите нощуват увити в одеяла в обезпечени от избавителните служби огромни палатки, пробвайки се да останат на топло при мразовитото време на открито.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР