Рекордната инфлация и покачването на цените се дължат на факта,

...
Рекордната инфлация и покачването на цените се дължат на факта,
Коментари Харесай

Гърция: Европа е в състояние на война

Рекордната инфлация и покачването на цените се дължат на обстоятелството, че Европа се намира в положение на война . Това съобщи гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис в изявление за Capital.gr.

„ Ситуацията е в действителност сложна. Трудно за международната стопанска система, мъчно за европейската стопанска система, мъчно за гръцката стопанска система, защото сме изправени пред инфлационна опасност, с която не сме се сблъсквали в Европа от 40 години. Трябва да повторим, с цел да схванат жителите, че ние сме в положение на война, Европа е в положение на война и следствията, за жалост, от тази съветска инвазия в Украйна в този момент се усещат в целия набор на икономическа активност “, сподели политикът.

Мицотакис означи, че при такива условия държавното управление би трябвало да се намесва в икономическите процеси в границите на бюджетните благоприятни условия, което ще смекчи следствията от повишението на цените. Той разгласи отпущането на спомагателен пакет за поддръжка на популацията и бизнеса поради повишаването на горивата. „ Говорим за увеличени дотации за ползване от 60 литра на месец по отношение на това, което плащахме за последното тримесечие “, сподели министър председателят.

Мицотакис означи също, че няма индикации, че инфлацията ще бъде съпроводена от допустима криза. „ Бих споделил противоположното – въобще не бих се изненадал, в случай че вследствие на това гръцката стопанска система пораства с по-бързи темпове от прогнозите на задгранични рейтингови организации, Европейския съюз и Международния валутен фонд “, акцентира политикът.

По-рано някогашният началник на английската специфична въздушна работа военачалник сър Ейдриън Брадшоу прикани в Европа да се приготвят за борбата с Русия. Военните се съгласиха с мнението на новия шеф на английската войска военачалник сър Патрик Сандърс, който сподели, че неговото потомство би трябвало да приготви смъртоносна и ефикасна войска за нови борби в Европа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР