Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври,

...
Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври,
Коментари Харесай

Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври

Рекорден брой круизни кораби са пристигнали в Кипър през октомври, заяви компанията, оператор на круизния терминал в основното кипърско пристанище Лимасол. Кипър се стреми да разшири през идната година круизния туризъм в съдействие със прилежащи страни в района, показаха от държавното управление.

Най-натовареният за тази година круизен месец е бил октомври, през който 29 круизни кораба с над 46 000 пасажери са дебаркирали в Лимасол на южния бряг на острова.

От януари до октомври новият пътнически терминал е приел 128 круизни кораба и повече от 154 000 пасажери, още 35 пристигания се чакат до края на годината, регистрира компанията, която го ръководи.

Броят им е най-хубавото показване на кипърския круизен бранш за последните 5 години.

Още по-обещаваща за този туризъм е 2023 година, когато се чакат близо 250 круизни кораба да посетят Кипър.

Усилията на компанията дружно с държавното управление са да подобрят конкурентоспособността на пристанището в Лимасол, трансформирайки го в съществена круизна дестинация в Източното Средиземноморие.

Целта на Кипър е разширение на круизния туризъм, в това число посредством реализирането на взаимни направления от пристанища в други страни в региона, като Израел, сподели заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Източник:БНР

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР