Режисьорът Роман Полански, чийто филм Офицер и шпионин е посветен

...
Режисьорът Роман Полански, чийто филм Офицер и шпионин е посветен
Коментари Харесай

Роман Полански получи "Сезар“ за най-добър режисьор

Режисьорът Роман Полански, чийто филм " Офицер и разузнавач " е отдаден на " аферата Драйфус ", получи премия Сезар за най-хубава режисьорска работа.

Полански, който е упрекван в Съединени американски щати, в полово посягане над малолетна, не участва на церемонията от съображения за сигурност. Снимачният екип на кино лентата, който имаше 12 номинации за Оскар, също не присъстваше.

Филмът победи в още няколко категории - най-хубави костюми и най-хубав приспособен сюжет.
Още една актриса твърди, че е пребита и изнасилена от Роман Полански Това се е случило малко откакто тя навършила 18 години през 1975 година
Когато бе оповестено, че Полански печели премията за постановка, няколко актриси станаха от местата си и напуснаха церемонията.

Сред тях беше и актрисата Адел Енел, която предходната година сподели, че е станала жертва на полово посягане като дете от различен режисьор.

Снимка: EPA

В категорията за най-хубава актриса победи Анаис Демустие за ролята й в политическата кметска драма " Алис и кметът ", а в категорията най-хубав артист оценката сграбчи Рошди Зем за престъпната драма " Рубе, светлина ".

Снимка: EPA

В категорията за най-хубава второстепенна актриса победи Фани Ардан за ролята й във кино лентата за търсенето на изгубеното минало " Славни времена " на Никола Бедо. Сезар за най-хубава поддържаща мъжка роля завоюва Сван Арло за " По божията благосклонност ".
Харви Уайнстийн отива в известния затвор " Райкърс Айлънд " 67-годишният кино магнат обаче беше приет за отговорен по две от 5-те обвинявания за полови похищения
Още преди самата гала дискусия породи точно номинирането в 12 категории на Полански, който от няколко години е на прицел на придвижването " Аз също " поради обвиняванията против него в Съединени американски щати.

Полански е към момента търсен от американското правораздаване по случай за обезчестяване на 13-годишно момиче през 1977 година Той пледира отговорен за противозаконни полови връзки с малолетна, само че в навечерието на процеса избяга от страната и повече не се е прибирал там.
Протест с голи гърди против кино ретроспекция на Роман Полански През 1977 година в Съединени американски щати полско-френският режисьор се призна за отговорен за забранен полов акт с малолетна, само че избяга в Европа, преди да бъде наказан
Миналата година обаче против Полански се появиха нови обвинявания. Френската фотографка Валантин Моние съобщи, че е била бита и изнасилена от Полански през 1975 година в Швейцария, когато е била на 18 години. Още няколко дами в последните години упрекнаха Полански в сходен жанр закононарушения, само че тяхната отминалост е изтекла.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР