Режимът на Владимир Путин използва всички пропагандни инструменти, за да

...
Режимът на Владимир Путин използва всички пропагандни инструменти, за да
Коментари Харесай

Пропагандните медии на Путин получиха наръчник как да отразяват мобилизацията

Режимът на Владимир Путин употребява всички пропагандни принадлежности, с цел да се опита да излъже съветските жители, че военната готовност е за тяхно положително и че тя е била неизбежна. Държавните и проправителствените медии са получили справочник по какъв начин да отразяват „ частичната готовност “ (макар в реалност тя да не е частична), която Путин разгласи на 21 септември.

Рускоезичното издание Meduza се е сдобило с образец с тези указания, които са направени от президентската администрация. В документа се показва, че непредизвиканата пълномащабна война, която Путин стартира против Украйна на 24 февруари и която не смее даже да назова „ война “, би трябвало към този момент да се назовава „ национална война “. Сега на руснаците би трябвало да се съобщи една съществена теза: „ Народът на Русия би трябвало да се сплоти против опасността от НАТО “. Според Кремъл Алиансът има желание да „ разчлени и разграби “ Русия.

Руската агитация по остаряла своя традиция си борави и с погрешни изказвания – като това, че Русия не води война единствено против Украйна, а против целия Северноатлантически алианс. „ Не можем повече да стоим настрани и да прехвърлим цялата тежест на отговорността върху военнослужещите по контракт и националното опълчение на Донбас, фронтовата линия е повече от 1000 километра, съветските бойци и съветските хора биват убивани от оръжията на НАТО от натовски наемници и терористи на киевския режим ”, се споделя в насоките към медиите.

Друга причина за всеобщото изпращане на хора на фронта, оферират създателите, би трябвало да е обстрелът на съветските гранични територии и анексирания през 2014 година Крим: „ Те към този момент водят война с нас на наша територия. Ние освен „ не изоставяме своите “, ние се пазиме “. Окупираният полуостров Крим в действителност е украинска територия по всички интернационалните спогодби и не е приет за съветска.

Съставителите на текста оферират на пропагандистите да акцентират в своите изявления, че Путин е оповестил готовност „ тъкмо сега, когато това е належащо и ще улесни доста постигането на задачите на специфичната военна интервенция от Русия “. Самите тези цели обаче не са посочени в текста. Както и по какъв начин пропагандаторите би трябвало да изясняват на читателите и феновете, че съветската инвазия в Украйна е по едно и също време „ спецоперация “ и „ национална война “.

С потреблението на думата „ национална “ режимът на Путин желае да разсъни патриотични усеща у съветските жители, само че това става все по-невъзможно, тъй като истината за големите жертви на съветската войска става ясно, а всеобщо съветските мъже, застрашени от готовност, се изтеглиха от федерацията след оповестената от Путин „ частична военна готовност “ на 300 000.

„ Русия не води война с Украйна, а с НАТО. Западът забрани на Киев да договаря с Русия. Разузнаването на НАТО събира данни на територията на Русия, с цел да даде на Украйна заповед за прекачване на военните дейности в Русия “, се споделя още в наръчника за цинична агитация. Кремъл желае настрана да се подчертава върху обстоятелството, че мобилизацията сякаш ще засегне единствено " 1% от състава на военните, които могат да бъдат мобилизирани ". Мобилизацията е наречена „ минимална “, а съставителите на справочник акцентират, че ще бъдат призовавани единствено „ отслужили опитни мъже “. Това още веднъж не дава отговор на истината. Освен това Кремъл заплаща на известни в обществените мрежи блогъри да популяризират техните неистини и дезинформация. Публикациите са съпроводени от хаштага #безпаники, само че нямат огромен резултат, тъй като суматохата към този момент обзе сърцата на руснаците, които не желаят да умрат за Путин в Украйна и избягаха в чужбина, в това число в Казахстан, Финландия, Турция и Грузия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР