Регистрираните нови автомобили в България са нараснали тази година с

...
Регистрираните нови автомобили в България са нараснали тази година с
Коментари Харесай

За близо година: Над 30% ръст на регистрираните нови коли в България

Регистрираните нови коли в България са нарастнали тази година с 30,1%. Става въпрос за интервала януари - ноември, по отношение на същите 11 месеца на 2022 година. В същото време през ноември, по отношение на октомври 2023 година, растежът у нас е в размер на 54,2%, излиза наяве от новите данни на Асоциацията на европейските автомобилостроители -.

На този декор регистрацията на нови коли в Европейския съюз са се повишили през ноември тази година с 6,7% по отношение на същия месец на 2022 година, достигайки 885 581 броя. През първите 11 месеца на годината бяха регистрирани близо 9,7 милиона нови автомобила.
 Снимка 573949
Източник:

От Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България - ААП, разясниха за Money.bg, че " след огромния растеж на цените предходната година, през 2023-а има известно изстудяване на пазара, което е довело и до скока в покупките на нови коли ".

Друга причина е към момента повишените цени при колите на остаряло и относително преференциалните лизингови оферти при покупка на нов автомобил.
 Кои са най-продаваните дребни коли в света през 2023-а
Кои са най-продаваните дребни коли в света през 2023-а

Toyota Yaris води безапелационно, следвана от Volkswagen Polo и Renault Clio

Продажбите на нови коли в Европейски Съюз
Ръст от 6,7% през ноември 2023 година по отношение на година по-рано Ръст от 15,7% при регистрация на нови коли за интервала януари-ноември Най-голям растеж в Европейски Съюз през ноември регистрира Италия - 16,2%
Същевременно немския водещ авто пазар означи намаляване с 5,7% по отношение на ноември 2022 година, излиза наяве от данните на ACEA.

Новорегистрираните коли в България
Ноември - растеж от 54,2% по отношение на година по-рано  Януари - ноември - растеж от 30,1% Брой на продажбите - 3567
През ноември делът на новите електрически и хибридни коли в Европейски Съюз нарастват надлежно до 16,3% и до 27,4%, макар че делът на продажбите на нови коли с бензинови мотори продължава да бъде максимален, достигайки през 32,7% през ноември. Най-голям общ спад в Европейски Съюз има при продажбата на дизелови коли.

Регистрацията на нови дизелови коли в България обаче се покачва през ноември и то с цели 64,3% до 396 броя, а за първите 11 месеца на годината - с 15,8% до 4501 броя.

Според данните на ACEA регистрацията на нови електрически коли в България се е нараснал през ноември с 68,4% по отношение на месец по-рано до 160 броя, а в рамите на първите 11 месеца на годината с цели 131,2%, достигайки до 1660 броя.
 Колите на остаряло още веднъж нарастват: на каква цена са най-търсените
Колите на остаряло още веднъж нарастват: на каква цена са най-търсените

Липсва и задоволително предлагане
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР