Регистрираната в последните два месеца тенденция на ерозия в обществената

...
Регистрираната в последните два месеца тенденция на ерозия в обществената
Коментари Харесай

Тренд прогнозира победа на Има такъв народ

Регистрираната в последните два месеца наклонност на ерозия в публичната поддръжка към ГЕРБ и лек растеж по отношение на „ ИТН " се задържа в хода на предизборната акция. Вследствие на този тренд, партията на Трифонов (21,3%) повежда с минимална преднина пред ГЕРБ (20,5%). Това демонстрират данните от изследване на " Тренд " по поръчка на NOVA, извършено сред 3 и 7 юли.

Победата значително ще бъде решена от изборната интензивност, като при по-ниска интензивност ГЕРБ ще има по-голяма относителна тежест, поради твърдия и мобилизиран електорат, до момента в който при по-висока интензивност „ ИТН " може да усили разликата си поради по-голямата електорална външна страна, с която разполага.

Българска социалистическа партия стои на твърда трета позиция с 15,9% от гласуващите, като това прави сериозна отдалеченост, както от втория, по този начин и от четвъртия.

В хода на предизборната акция " Демократична България " (12,4%) записва растеж в поддръжката си, отделяйки се на малко над 1% от съперника за четвъртото място в лицето на Движение за права и свободи (11,3%). Тъй като и двете обединения разполагат с електорален запас в чужбина, който няма по какъв начин да бъде регистриран в изследването, гласовете отвън България могат да се окажат решаващи за четвъртото място.


Коалицията „ Изправи се! Мутри вън " с огромна степен на възможност ще има парламентарно посланичество в идващото Народно заседание, като 5,1% от всички, заявяващи, че ще гласоподават, заявяват, че ще ги поддържат. Около 4%-вата преграда стоят и " Българските патриоти " (ВМРО, Воля и НФСБ), като влизането им в Народното събрание ще зависи от мобилизацията в последните дни на предизборната акция.

Под парламентарната преграда, само че с лек растеж в границите на акцията, е партията на Костадин Костадинов „ Възраждане " (3,1%). Формацията към Васил Божков „ Българско лято " записва поддръжка от 1,6% от всички декларирали, че ще упражнят правото си на глас на 11 юли. Коалицията към Жан Виденов събира 0,8% поддръжка.

51% от всички интервюирани заявяват, че ще упражнят правото си на глас. Очакваната изборна интензивност в страната е малко над 3 милиона.

Бел.ред.
Хората имат вяра, че новият парламент ще отбрани мажоритарните избори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР