Регионът Емилия-Романя е синоним на истинското значение на израза Долче

...
Регионът Емилия-Романя е синоним на истинското значение на израза Долче
Коментари Харесай

Римини е перфектната дестинация за туристите от САЩ. Но не и за италианците

Регионът Емилия-Романя е синоним на същинското значение на израза Долче Вита – приятност от живота, щедро поляна с качествено вино, божествено вкусна храна, красиви хора и бързи коли.

Долче вита може да се усети още сега, в който се озовете на някой от плажовете по километричната пясъчна линия, написа CNBC.

Ще видите безкрайна редица от морски питейни заведения, където хиляди летовници се носят на вълната на удоволствието с шприцове " Аперол ", коктейли " Негрони " и италианско просеко с ягоди за 5 евро на чаша.

След това е ред на храната, която трансформира този район в една от европейските гурме столици.

Парма, Модена, Болоня, Равена и Римини – всеки със собствен емблематичен локален артикул и паста в безкрайни разновидности, само че най-много талиатели, тортелини и лазаня, които се подготвят на ръка, няма по какъв начин да оставят апетита ви неутрален.

Това е и индустриалното сърце на Италия, където се създават Ферари, Мазерати и Ламборджини.

Далеч от големите предприятия, всекидневието на плажа минава безгрижно, само че под ритъма на наложени от десетилетия правила. Шезлонгите и чадърите постоянно са в спретнати редици, близо три дузини, всички номерирани, които се простират до самото море и на съвсем четвърт миля от улицата.

Адриатическо море е това, поради което всички идват.

То няма тюркоазените води на Средиземно, само че този минус се компенсира от температурата, спокойствието и достъпността до тези невероятни плажове (летището на Болоня е на по-малко от час път).

Италианската ривиера, както още назовават крайбрежната линия на Емилия-Ромяна е магнит за милиони туристи от целия свят. И въпреки че французите и германците са най-голямата група задгранични гости, американците вършат нещо, което техните европейски братя не могат: дават доста положителни бакшиши.

За американците Европа и по-малките градове на Италия в частност, са доста преференциални. Дори през днешния ден, когато едно евро е почти 1,07 $, континентът продължава да е дестинация за съвършената икономична почивка, отбелязва CNBC.

В разгара на летния сезон цените ще се вдигнат, само че сега можете резервирате прилична хотелска стая на пешеходно разстояние от плажа в Римини за 100-200 евро.

В известния Гранд хотел Римини, издигнат през 1908 година и обект на няколко кино лентата на Фелини, можете да се забавлявате край басейна или на частния плаж за 200-400 $ на вечер, според от деня от седмицата.

В шикозните заведения за хранене на плажа може да вечеряте паста за 12 евро и съществени ястия като пилешко или морски блага за 15 до 22 евро. Това са местата от висок клас.

За американците това е супер преференциална договорка, само че за множеството италианци тези цени са безусловно недостъпни.

" Бизнесът е добър в четвъртък, петък и събота, само че толкоз доста зависи от туристите ", споделят шефовете на заведения и заведения за хранене. Проблемът съгласно тях е, че Долче вита става все по-недостъпен за елементарните италианци.

Средната заплата в Италия през 2021 година е към 29 000 евро съгласно статистиката на Организацията за икономическо сътрудничество и раз, което е под междинната за Европейския съюз, която е към 33 000 евро, добавя CNBC.

За италианците обаче, същинският пъкъл се назовава налози.

Те са високи. Много високи. И са три типа: народен подоходен налог (включително 9,2% вноска за обществено осигуряване), районни налози и общински налози. Ставката на налога върху приходите е прогресивна: Най-високата е 43% - по-висока от междинната за Европа от 38%.

Ако един италианец заплаща всичките си налози, той може да внесе над половината от прихода си на страната, пресмятат локалните поданици. Нищо чудно, че толкоз доста заплати се заплащат под масата. Италия е известна с черната си стопанска система.

Проблемът е в това с какво се живее.

Наемите в Римини са 550-650 евро на месец за дребен апартамент с една спалня. Това е към 40% от заплатата на чиновник в бранша на обслужването.

Не е чудно, че 62% от младите италианци (25-29 г.) към момента живеят с родителите си. Още по-малко чудно е, че даже паница паста за 12 евро може бъде ексцентричен разкош, в случай че не сте състоятелен екскурзиант.

Не е изненада и това, че бизнесът от ден на ден разчита на германци, британци и американци.   " За американците Италия е прелестна, само че за един италианец да посети Америка е невероятно ", признават в Римини.

Животът е станал задоволително сложен, тъй че доста млади италианци напущат Италия в търсене на благоприятни условия зад граница. Статистиката демонстрира, че пет милиона италианци с днешна дата живеят в чужбина.

На фона на ниските заплати, високите налози и растящите цени, има нещо, което остава непроменено и това е визитната картичка на Италия – Долче вита. Слънцето, виното, храната и невероятните хора са там и ви чакат – с усмивки, въодушевление и доста обич, макар всички компликации по пътя им.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР