Регионалното министерство има основна посока за развитие на градската политика

...
Регионалното министерство има основна посока за развитие на градската политика
Коментари Харесай

Развитието на градската политика е приоритет за регионалното министерство

Регионалното министерство има съществена посока за развиване на градската политика на територията на Европейски Съюз, както и приоритет във връзка с териториалното доближаване, което касае понижаване на разликите сред страните членки и районите в Европейски Съюз. Това съобщи зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Деница Николова по време на публично разискване в Перник на програмата за идното председателство на Съвета на Европейски Съюз и целите в ресора на ведомството, заяви Българска телеграфна агенция.

Териториалното доближаване е третият дирек на кохезионната политика, сподели Николова. По думите й България попада в групата страни от по-слабо развитите от позиция на това, че брутният вътрешен артикул на страната по отношение на междинния за Европейски Съюз е със стойности под 50 %. Това обаче дефинира евентуалната й немалка роля за реализиране на териториално доближаване посредством опциите на Европейски Съюз да финансира част от ограниченията, водещи до стопански напредък, счита зам.-министърът.

Немалък фокус на Министерство на регионалното развитие ще бъде поемането на председателството на Дунавската тактика, което стартира още от октомври тази година. Последната образува политиката за развиване на районите сред 14 страни и в хода на осъществяването са обособени принадлежности, които имат директен принос за напредъка на териториите по поречието на река Дунав. Един подобен инструмент е програмата "Дунав ", която сега се извършва, означи Николова.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР