Регионалният исторически музей в София участва в Европейската нощ на

...
Регионалният исторически музей в София участва в Европейската нощ на
Коментари Харесай

РИМ София участва в Европейската нощ на музеите за седми път



Регионалният исторически музей в София взе участие в Европейската нощ на музеите за седми път. Музеят се включва в проявата с непрекъснатата си експозиция, краткотрайни изложения и специфични събития. Нощта на музеите се организира на 3 юли. Миналата година нощта беше маркирана с онлайн събития.

" Тази година за благополучие имаме привилегията да посрещнем още веднъж посетителите си онлайн. Постоянната експозиция е отворена от 14 на обяд до 23 като последният час на влизане е 22. Заедно с това работят и няколко филиала ", сподели за БНР Ерина Кръстева от отдел " Връзки с обществеността " в Регионалния исторически музей.

По думите ѝ главен акцент в програмата са самодейностите за децата:

" Имаме да вземем за пример " Тайните на лабиринта " под базиликата Света София, която е специфична игра за деца. Имаме спирка " Изкуство ", която е ателие навън пред Музея на София на площад " Бански " от 18 до 20 часа. Имаме и едно външно събитие, което е разходка с ретротрамвай из София и записването тече, допускам, че местата са на изчерпване и са строго избрани поради пандемичните и противоепидемични условия, с които би трябвало да се съобразяваме . Въпреки това разходката с трамвая е допустима. Имам и специфична сказка за деца в Музея на София ", добави в предаването „ Закуска на тревата “ Кръстева.

Повече информация можете да намерите на страницата на Регионалния исторически музей в София във Facebook.
Подробности можете да чуете и в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР