Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа заяви,

...
Регионалният директор на Световната здравна организация (СЗО) за Европа заяви,
Коментари Харесай

СЗО направи прогноза кога ще приключи пандемията

Регионалният шеф на Световната здравна организация (СЗО) за Европа съобщи, че има вяра, че пандемията от ковид ще завърши при започване на 2022 година, заяви организация БГНЕС, базирайки се на Би Би Си.

Ханс Клуге съобщи пред датската държавна телевизия DR, че разпространяването на COVID-19 към момента ще господства в обществото 2021 година, само че ще бъде по-управляем от 2020 година Посочвайки, че най-лошите сюжети към този момент са завършили, Клуге съобщи и че има повече информация по отношение на вируса спрямо 2020 година, когато той за първи път стартира да се популяризира. Той обаче предизвести, че никой не може да е сигурен по отношение на бъдещето на пандемията.

„ Вирусът ще продължи да съществува, само че не мисля, че ще са нужни ограничавания. Това е оптимистично обръщение “, сподели Клуге. Клуге съобщи, че появяването на разновидности на вируса са обикновено събитие и вирусът се пробва да се приспособява, само че бързото разпространяване на разновидностите продължава да буди терзание в СЗО.

Той сподели, че разновидностите няма да слагат вируса отвън надзор, само че означи, че страните, чиито системи за опазване на здравето към този момент са под напън, могат да бъдат подложени на още по-голям напън, което постанова да одобряват новите разновидности на вируса доста съществено. Клуге уточни, че най-големият проблем ще възникне, когато тези, които са имунизирани се озоват в една и съща среда с тези, които не са, тъй че планирането на имунизациите е доста значим фактор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР