Регионалната здравна инспекция в Монтана следи зорко малчуганите в училищата

...
Регионалната здравна инспекция в Монтана следи зорко малчуганите в училищата
Коментари Харесай

Внимание, родители! Въшки плъзнаха из училищата и градините в Монтанско

Регионалната здравна ревизия в Монтана следи зорко малчуганите в учебните заведения и детските градини за въшки, научи организация BulNews.
Затягането на контрола и битката с неприятните паразити към този момент са факт, а здравни инспектори навреме правят инспекции из образователните заведения. На шефовете са връчени наставления за профилактика и надзор на опаразитяване на децата с главова въшка.
От РЗИ в Монтана осведомят, че в осъществяване на предписанията ежемесечно в дирекция „ Надзор на заразните болести” се получава настояща информация за прегледаните деца. За декември 2019 година тестваните деца са 27 322. Установени са 35 опаразитени деца в учебните заведения и 2 в детски градини.
Статистиките сочат, че най-често с главови въшки се заразяват децата сред 5 и 13 години и това е напълно обикновено, защото те имат доста близки контакти, разменят си персонални движимости, поставят си непознати шапки и шалове и изобщо – предават си въшките без да се усетят, като девойките по-често приютяват в косите си дребните гадинки.
А ето и някои потребни препоръки, които може да ви спестят целия този екшън: Обяснете на детето да не дава облеклата си на другите, сплитайте дългата коса, а в басейн слагайте плувни шапки. Изпирайте спалното долни дрехи и персоналните движимости (шапки, шалове, ластици за коса) на 60 градуса, а в случай че у дома употребявате прахосмукачка с торбичка – изхвърляйте я след почистване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР