Редовното заседание на Унгарския парламент бе прекъснато вчера, за да

...
Редовното заседание на Унгарския парламент бе прекъснато вчера, за да
Коментари Харесай

Унгарският парламент приветства Валери Симеонов

Редовното съвещание на Унгарския парламент бе прекратено през вчерашния ден, с цел да може ръководителят му Ласло Кьовер да приветства с „ добре пристигнал “ водача на НФСБ Валери Симеонов. Бившият вицепремиер и зам.-председател на 44-то Народно заседание е отпред на наша делегация, която е на посещаване в Унгария по случай Деня на българо-унгарското другарство 19 октомври. Денят на Св. Иван Рилски Чудотворец 19 октомври е и ден на българо-унгарската дружба, одобрен с решение на парламентите на България и Унгария.

Това е единствения ден за другарство с друга страна, одобрен от българското Народното събрание. В основата на решението застанаха през 2016 година водачът на НФСБ Валери Симеонов и народните представители на патриотичната партия. Работната стратегия на делегацията през днешния ден стартира с посещаване в Парламента на Република Унгария.

Думата бе дадена и на депутата Симеон Варга, българин по генезис, който произнесе вълнуваща тирада на български и маджарски във връзка на Деня на българо-унгарското другарство. В приветствието си Миклош Шолтес – Държавен секретар на Унгария, посочи специфичните заслуги на България за опазването на европейските граници и в частност заслугите на Валери Симеонов за построяването на защитното оборудване по границата с Република Турция.

Валери Симеонов получи внушителен подарък от ръководителя на групата в Унгарския парламент за другарство с България госпожа Моника Дунай. Водената от Симеонов делегация, в която взе участие и посланикът ни в Унгария Христо Полендаков, продължава визитата си със срещи с българската общественост, представители на бизнеса и дейци на културата и образованието. Припомняме, че през март, тази година в навечерието на националния празник Валери Симеонов бе отличен с най-високото отличие на Българското самоуправление в Унгария – премията „ 3 март “.

Призът му бе присъден за изключителни заслуги към българската общественост в Унгария и бе връчен у нас на публична гала в Народното събрание от държавния секретар на Министерския съвет на Унгария Миклош Шолтес.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР