Редовното практикуване на физически упражнения повишава успеха на тийнейджърите в

...
Редовното практикуване на физически упражнения повишава успеха на тийнейджърите в
Коментари Харесай

Повече спорт за децата – по-добри оценки в училище

Редовното упражняване на физически извършения покачва триумфа на младежите в учебно заведение. Подрастващите в добра спортна форма са по-добри на тестванията освен във физкултурния салон, а и на стандартизирани проби в останалите учебни предмети. За връзката сред положителната физическа кондиция и отличните оценки потвърждават две самостоятелни изследвания, извършени в Съединени американски щати и Англия. И двете проучвания са оповестени в авторитетното списание „ Журнал за спортна медицина “.

Дан Коул и негови сътрудници от Мичиганския държавен са проучили връзката на физическата валидност, в това число телесните мазнини, мускулната мощ, еластичност и устойчивост с общото им психическо развиване.

В теста си те следили общо 312 възпитаници сред 12 и 14-годишна възраст (или в България VI-VIII клас) от учебно заведение в Мичиган. Физическата мощ била измервана с известни и налични извършения – тичане, лицеви опори и други. След това съпоставили резултатите с представянето им от общоприетите проби и годишни изпитвания през цялата образователна година. Резултатите посочили, че децата в най-хубава физическа форма изкарали най-високите оценки.

„ Залагането на физическата интензивност в живота на децата ги приготвя за бъдещи триумфи.  Активните деца са по-склонни да бъдат дейни възрастни. И в този момент виждаме, че положителното телосложение е обвързвано с университетските достижения “, споделят създателите на проучването.

В другия план Джозефин Бут от английския университет „ Дънди ” анализирала метода на живот и триумфа в учебно заведение на близо 5000 деца, родени на Острова в годините 1991 и 1992. Когато децата били на 11 години, екипът на Бут измерил физическата им интензивност в продължение на 3-7 дни. Статистическите данни посочили, че момчетата приблизително са ангажирани със спорт 29 минути на ден, а девойките – 18 минути. Като съгласно учените това е много по-малко от нужния им час физическа интензивност. Бут и сътрудниците й заложили в проучването още доста други фактори – тежестта при раждането, тежестта сега на проучването, възрастта на майката, обществени и стопански фактори и други.

Накрая съпоставили и оценките на децата по британски език, математика и естествени науки на възраст 11, 13 и 15-16 години.

Резултатите посочили, че на всяка възраст младежите са повишавали толкоз повече триумфа си, колкото повече са спортували. Особено правилно е било това за девойките.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР