На 6 май – Ден на храбростта и празник на

...
На 6 май – Ден на храбростта и празник на
Коментари Харесай

Каква е програмата на президента за 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия?

На 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската войска президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще взе участие от 10:00 часа в тържествения водосвет на бойните флагове и знамената светини на Българската войска на пл. „ Свети Александър Невски “ в София. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава ще одобри почетния строй на представителните елементи на Българската войска и ще сервира венец пред паметника на Незнайния боец, след което ще се състои тържественият марш на представителните блокове на Въоръжените сили.

В 12:00 часа пред постройката на Администрацията на президента ще се състои тържествена промяна на почетния гвардейски часовой , на която ще участват и училищен гвардейски отряди.

В 12:20 часа президентът ще приветства на „ Дондуков “ 2 младежи от ученическия гвардейски отряд и духовия оркестър при Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади “ – Габрово, както и ученическите гвардейски отряди при Професионалната гимназия по машинизация на селското стопанство „ Пейо К. Яворов “ – Гоце Делчев, Средно учебно заведение „ Св. Св. Кирил и Методий “ – Рудозем и Общински юношески дом – Русе. В Гербовата зала ще бъдат връчени клетвените обещания от капитаните на отрядите, както и плакети от шефове на учебните заведения. След това ученическите гвардейски отряди ще прегледат президентската библиотека.

Вълнуващо! Боядисват екзотични яйца в Зоопарк Бургас!

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР