Редовната следобедна пресконференция, на която се съобщава за новооткрити случаи

...
Редовната следобедна пресконференция, на която се съобщава за новооткрити случаи
Коментари Харесай

Ако COVID-19 бе гътнал аналога на този италианец в България, щеше да е страшно

Редовната следобедна конференция, на която се оповестява за новооткрити случаи на болест с ковид в Италия, беше анулирана през днешния ден, тъй като служителят, който я води, е развил признаци на COVID-19, съобщи ДПА.

Началникът на Службата за гражданска отбрана на Италия Анджело Борели има висока температура и е напуснал централата на институцията като защитна мярка.

В резултат на това, постоянната конференция в 18 ч. беше анулирана, а последните данни за болестта ще бъдат оповестени с прессъобщение.

55-годишният Борели е бил проучен за ковид и резултатите още не са подготвени, заяви организация АНСА, като се базира на Службата за гражданска отбрана.

Преди три дни Службата за гражданска отбрана заяви, че 12 нейни чиновници са дали позитивни проби за ковид, а тестът на Борели е била негативна.

Същият ден някогашният началник на гражданската отбрана Гуидо Бертолазо заяви, че и той се е заразил.

70-годишният Бертолазо беше нает предходната седмица от управляващите в Ломбардия, с цел да помогне за преустройството на залите на експоцентъра в Милано в болница, в която ще бъдат лекувани единствено пациенти с COVID-19.

В Италия инфектираните с новия ковид са 69 000, а смъртните случаи - 6 800, съгласно данни, оповестени през вчерашния ден, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР