В Астън Вила е време за празненства, след като отборът

...
В Астън Вила е време за празненства, след като отборът
Коментари Харесай

Дибу Мартинес окъпа Емери с шампанско

В Астън Вила е време за празненства, откакто тимът се класира и математически за Шампионска лига през идващия сезон. Това стана ясно след загубата на директния съперник Тотнъм от Манчестър Сити с 0:2.

Мениджърът на бирмингамци Унай Емери, треньорският му щаб и футболистите се събраха на церемонията по връчване на годишните награди в клуба и изгледаха дуела сред „ шпорите “ и „ жителите “, след който започнаха да честват.

????????????????????????????????????????
— Aston Villa (@AVFCOfficial)

Вратарят Емилиано Мартинес още веднъж бе в центъра на вниманието. Той бе под светлините на прожекторите по време на церемонията, откакто заля Емери с шампанско, с цел да отпразнува класирането в Шампионска лига.



В последните 2 години Емилиано Мартинес завоюва редица призове за представянето си на вратата на националния тим на Аржентина и на тази на Астън Вила.

Той стана Най-добър вратар на Световното състезание в Катар, където оказа помощ на „ гаучосите “ да станат международен първенец за трети път в историята си, а през 2023 година завоюва трофея „ Яшин “ от авторитетното издание „ France Football “.

Aston Villa Football Club.

Back on Europe’s biggest stage. //
— Aston Villa (@AVFCOfficial)

В последния мач на Астън Вила – против Ливърпул, аржентинският пазач си вкара автогол при равенството 3:3 на „ Вила Парк “.

По този метод Емилиано Мартинес се трансформира във вратарят с най-вече автоголове в историята на Висшата лига, като той на 3 пъти е пращал топката в личната си врата в британския шампионат.

Това се случи на два пъти през 2023 година – при загубата от Арсенал с 2:4 и при успеха над Лутън с 3:1, а в този момент Мартинес стори това и при равенството 3:3 против Ливърпул.

Аржентинецът се почувства обиден от този си антирекод, като под пост за него от изданието ESPN, написа следното: „ Не ме изгаряйте на клада! “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР