Редица германски политици от различни партии настояват вътрешното разузнаване да

...
Редица германски политици от различни партии настояват вътрешното разузнаване да
Коментари Харесай

След Кемниц: Политици искат службите да разследват Алтернатива за Германия

Редица немски политици от разнообразни партии упорстват вътрешното разузнаване да сложи крайнодясната партия „ Алтернатива за Германия “ под наблюдаване.

Опозиционната партия на Зелените счита, че с присъединяване си един до друг с ксенофобската организация „ Пегида “ в проява в Кемниц парламентарно показаната „ Алтернатива за Германия “ показва неуважение на правовия ред в страната. Подобен мотив показаха и либералите, откакто политик от крайнодясната партия написа в Туитър, че страната не може да пази жителите си и по тази причина хората взимат нещата в свои ръце.

Срещу следствието на „ Алтернатива за Германия “ от службите се изрече вътрешният министър Хорст Зеехофер от консервативния Християнсоциален съюз. „ Въпреки това би трябвало да следим деликатно държанието на партийните представители “, счита Зеехофер. Председателят на парламентарната група на консервативния блок ХДС/ХСС Фолкер Каудер разяснява, че „ нещата се трансформираха, откогато екстремизмът се поддържа от надрегионална парламентарна партия. “

Социологическо изследване, извършено през седмицата на митинги и вълнения в Кемниц, сочи, че близо 60% от германците поддържат концепцията, „ Алтернатива за Германия “ да бъде разследвана от службите. В източните провинции този % е доста по-нисък - едвам 48%.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР