Редица експерти очакват, че икономиките скоро ще достигнат, а някои

...
Редица експерти очакват, че икономиките скоро ще достигнат, а някои
Коментари Харесай

4 неща, които трябва да направите, за да бъдете готови за следващата рецесия

Редица специалисти чакат, че стопанските системи скоро ще доближат, а някои към този момент са достигнали своя пик на напредък и следва интервал на закъснение за тях. Никой не би могъл да каже по кое време би се появила идната криза.

Разбира се, тя е част от естествения стопански цикъл, само че последната остави тежка диря върху световната стопанска система. В своя разработка от CNN Money обаче дават 4 съвета за това по какъв начин всеки един би могъл да се приготви за идната такава, без значение по кое време ще удари тя:

1. Направете си личен фонд за незабавни случаи

Характерното при рецесията е, че тя понижава доходността от вложенията, води до неустойчивост на пазара на труда, а покачванията в позиции и на заплати стават необичайност.

Експерти поучават, че с цел да се избегне този отрицателен резултат е нужно човек да построи личен фонд, в който да събере сума, нужна да покрие най-важните му разноски за шест месеца. Той би бил добра гаранция, в случай че човек изгуби работата си и приходите му се свият.

2. Диверсифицирайте вложенията си

Диверсифицираното портфолио е най-хубавият избор за вложителите даже в годините на стопански разцвет. По време на рецесия обаче то е от особена значимост.

Диверсифицирането на вложенията лимитира рисковете от огромни загуби и по-късно оказва помощ за по-бързото възобновяване. Това значи човек да разпредели парите си както в акции и облигации, по този начин и да ги насочи към други различни активи.

Важното е при присъединяване на фондовата борса да се купуват скъпи бумаги на компании от разнообразни браншове.

3. Започнете втора работа

Икономическият срив като цяло може да е причина за прекратяването на активност, както на дребни, по този начин и на огромни компании. Това значи, че съществува сериозен риск човек да загуби работата си.

Заради това е добре да се подсигури авансово, като стартира втора работа на повърхностен работен ден. По този метод даже да изгуби главния си източник на приходи ще има втори подобен.

4. Ограничете разноските си

Когато приходите намалеят заплащането на сметките и покриването на всички отговорности става мъчно. Решението тук е тези разноски да бъдат понижени осъзнато и допустимо най-рано. Това значи, че в случай че човек заплаща огромен наем може да намерения да се реалокира в по-малко жилище, където наемът е по-нисък. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР