Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от

...
Редакционният екип на Actualno.com представя кратък преглед на печата от
Коментари Харесай

Новини или Novini – картината на печата за 17 май

Редакционният екип на Actualno.com показва къс обзор на печата от днешния 17 май.
" Сега "
Вестникът обръща внимание на постепенно увеличаващите се средства за втора пенсия, като междинната сума най-сетне доближава 3000 лева Социалното министерство още е оповестило по какъв начин ще се изплаща втората пенсия, а и не се знае какъв брой ще са събраните средства по самостоятелните партиди на хората. Изтъква се и подобряването на доходността на универсалните пенсионни сдружения, като чистите им активи също нарастват.
" 24 часа "
Основна тематика са драмите на предприемача Миню Стайков, който от 9 месеца е в пандиза поради нелегално произвеждане на цигари, данъчни закононарушения и пране на пари. Наскоро Стайков бе упрекнат и за злоупотреби с еврофондове, а имуществото му е под запори и възбрани. Той е завел иск за 30 000 лв. против прокуратурата и двете профилирани съдилища, оповестил е гладна стачка и има проблеми със здравето, поради което е в инвалидна количка.
" Монитор "
Ин витрото в България нараства, някои лечебни заведения са с нови ценоразписи от пролетта. В един от огромните АГ медицински центрове в София класическото ин витро с включено обработване на ембриона от 1000 към този момент е 1100 лв.. В други клиники пък цените са увеличени единствено с по 10 лв.. Например ин витрото при натурален цикъл от 685 лева към този момент е 695 лева, а при подтикван цикъл от 1685 на 1695 лв., написа " Монитор ".
Цените се подвигат и при процедури автоложната инсеминация – оплождане със сперматозоиди от колегата. В една от АГ-болниците в столицата, които работят асистирана репродукция, тази процедура е поскъпнала с 50 лв.. Така от 1 май вместо 300 лв. тя към този момент коства 350 лв.. Ако обаче материалът е донорски, тогава разликата в множеството клиники варира от 350 до 600 лв.. В някои центрове обаче инсеминацията с материал от донор доближава и до 1000 лв..
" Труд "
Вестникът обръща внимание на повсеместната рецесия в иранското общество, неналичието на работа, рецесията в туризма, проблемите в опазването на здравето, където липсват медикаменти и компликациите на хората да си купуват храна и артикули от първа нужда. Материалите за редица промишлености нарастват, а паричните преводи от чужбина са доста сложни или даже невъзможни. Кризата е най-тежка в селските региони, а в по-бедните ирански провинции животът е напряко нетърпим.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР