Речта е проява на жизнена сила Бог (Творецът) е дал на

...
Речта е проява на жизнена сила
Бог (Творецът) е дал на
Коментари Харесай

Както говорите, така и живеете!

Речта е демонстрация на витална мощ

Бог (Творецът) е дал на индивида две очи, с цел да вижда по-добре, две уши, с цел да слуша по-добре, и една уста, с цел да яде и да приказва по-малко.

В будизма се счита, че речта е главният източник на загуба на сила. Празните приказки са една от пречките за духовното развиване. Речта по доста способи дефинира индивида. Често ние даваме първата оценка на човек по метода, по който приказва.

Почти всички болести са психосоматични по природа. Съществува тясна връзка сред мозъка и речта, мозъка и тялото, мозъка и душата. Здравото тяло, здравият дух и хубавичко тирада основават хармонична персона. Съвременните проучвания демонстрират, че говорните неточности са естествени. Те имат дълбока връзка с умственото развиване.

За да постигнете съвършенство, би трябвало да развиете тялото си, деликатно да наблюдавате речта си и да се опитате във всичко, преди всичко, да намерите положителното. Тогава последователно заболяванията ще изчезнат от живота ви. Речта ни въздейства, с изключение на на здравето, и на материалното благоденствие. Трябва да се научите по какъв начин да говорите вярно и, най-важното, да слушате. Способността да се приказва и слуша е включена в програмата на бизнес учебните заведения на най-престижните просветителни институции.

Моментите на яд могат да разрушат дългогодишно другарство, също така една дума може да убие човек. Следователно би трябвало да можете да контролирате езика.

Речта има доста мощна сила. Езотериците споделят, че хората, които приказват обидно, жестоко или нецензурно, се повреждат във финото тяло, там се образува черно леке, което по-късно може да се развие в раков израстък.

Речта е демонстрация на витална мощ

Ведическото обучение споделя, че човек, който употребява обиди и псувни в диалог, бързо губи своите духовни и материални достижения. Когато човек приказва, можете да разберете какъв е. Често простакът може да се разграничи от мъдрия, когато приказва.

Има версия, че речта в началото е служила за заклинания, а хората са общували умствено – телепатично. Човекът предава на своя „ събеседник ” облика (снимките) на това, което желае да каже. Може би потреблението на „ не “ може да послужи като доказателство за тази версия.

Опитайте се, първо, въображаемо да предадете (представете си) фразата: „ убивайте хора “, а по-късно: „ не убивайте хора “. Сега: „ вземете парите, които са на масата “ и по-късно: „ не вземайте парите, които са на масата “.

Първата фраза е лесна за показване, изключително за тези, които обичат да гледат екшън филми, втората е по-трудна. Подсъзнанието мъчно възприема отрицанието „ не “.

Аюрведа (знание за живота) е антична система на индийската медицина, холистична система за лекуване, която преглежда тялото, духа и душата като едно цяло. Тя оказва помощ да се възвърне това единение, да се приведе човек в баланс и да се задействат силите за самолечение. Там се споделя, че речта е демонстрация на прана, която е виталната мощ, универсалната сила.

Колкото повече прана, толкоз по-здрав, сполучлив, харизматичен и съразмерен е човек. Първо, праната се изразходва, когато човек приказва. Особено мощно е, когато някой подлага на критика, осъжда, прави искания, ругае.

Статистиката споделя, че 90% от всички кавги се дължат на това, че приказваме неприятно за някого.

Често обидите се трансформират във физическо нахлуване. В учебно заведение двама възпитаници се сбили. Питам: „ за какво го ударихте? “ В отговор: „ Той ме назова простак. “ Казвам, помнете поговорката: „ има мощ – мозъкът отсъства. “ Оказва се, че сте удостоверили казаното.

Най-успешни са тези хора, които приказват прелестно и умеят да управляват речта си. Бхагавад-гита споделя, че аскезата на речта е способността да се приказва истината с приятни думи.

Езотериците споделят, че кармата се дефинира от нашата тирада.

Важно е да запомните, че в случай че подлагаме на критика някого, тогава черпим върху себе си неприятната карма и неприятните качества на характера на този човек. Ето по какъв начин работи законът на кармата.

Може би и противоположното, качествата на индивида, който е окуражителен, също се поемат. Може би по тази причина се отвращаваме, когато стартират да ни хвалят.

Има възприятие за загуба на нещо, може би карма.

Учените са стигнали до извода, че ние придобиваме качествата на индивида, за който мислим и приказваме. Затова психолозите поучават да мислим и приказваме за мъдри и хармонични хора. Но постоянно егоизмът и завистта ни пречат да приказваме добре за някого.

Трябва да спрете да критикувате и ругаете. Опитайте се тактично да посочите грешките. Например, вместо: „ единствено простак, в изречение от три думи, ще направи пет неточности “, – „ съвсем успяхте, само че бързахте и направихте неточности. Опитайте се да сте по-внимателни идващия път, с цел да избегнете неточности. “

От описа на някогашен пациент: „ Дълги години подлагах на критика и се карах на близките. Бях диагностициран с прогресиращо заболяване, отиваше на интервенция. Веднъж прочетох, че ругатните въздействат доста на здравето. Реших да спра да се карам на другите. След известно време положението ми се стабилизира и стартира да се усъвършенства. Освен това животът ми доста се усъвършенства. “

В Махабхарата се споделя, че в случай че сте възнамерявали нещо, желаете да го извършите, запазете го в загадка. Веднага щом го кажете, вероятността да се получи незабавно понижава, изключително в случай че сте го споделили със злорад, лаком човек. Хората, които приказват малко и замислено, реализират повече, тъй като пестят сила.

Друго предписание, обвързвано с речта. Ако сме създали нещо положително за някого и се гордеем с това или сме се похвалили пред другите, тогава в този миг губим позитивната карма и всичко положително, което сме спечелили вследствие на това деяние. Самохвалците реализират малко.

Мислите дефинират речта, тъй че е значимо да мислим положителното за другите, когато е допустимо. Колкото по-хаотични мисли имаме в главите си, толкоз повече те се появяват в езика и толкоз по-неподредена ще бъде речта ни. Който мисли ясно, той приказва ясно.

Също по този начин е значимо да се научите да приемате рецензия. Духовно развъртян човек умерено изслушва рецензиите, отправени към него, и ще се опита да вземе поради мненията. Едно от свойствата на мозъка е, че той може да се оправдае във всяка обстановка.

Колкото по-ниско е равнището на духовно развиване на човек, толкоз повече извинения ще чуете от него. Дори и да е направил най-отвратителното закононарушение, подобен човек ще се оправдае.
Проучванията в пандизите демонстрират, че съвсем всички нарушители се считат за почтено наказани.

Често се срещат хора, чиято тирада е цялостна с обиди, искания, осъждания, закани, псувни. Речта им е наситена с яд и завист. Такива хора, като предписание, умишлено предизвикат другите, пробвайки се да разсънят в тях силата на яд, неспокойствие, възмущение, злоба, защото те са настроени на тази вълна и живеят с тези по-ниски разрушителни страсти.

Важно предписание е да се отървете от искания. Те са първата стъпка към заболяванията и неприятностите. Претенциите са разрушителни по природа, те лишават силата ни и затварят сърцето ни.

Първата стъпка към любовта е благодарността. Сега малко хора благодарят на другите. По принцип всеки прави изказвания, имплицитно или категорично. Всичко, което вършим без обич, носи единствено тъга и съсипия, макар че в профил наподобява благородно.
Любовта може да се почувства единствено като я дадете.

Първото предписание на рационалната тирада е да броите до 10, преди да кажете нещо жестоко.Това е мъчно изпълнимо, а за някои може да наподобява неуместно. Първоначално надали ще можем да броим до 3. Но въпреки това, в случай че отговорите след къса пауза, тогава отговорът ви ще бъде доста по-разумен.

Когато ни подлагат на критика, карат, първото нещо, което идва на разум, е желанието да се оправдаем или да отговорим остро в отговор. Като начало се пробвайте да извършите пауза, като поемете няколко дълбоки вдишвания – това ще ви помогне малко да се успокоите. Тогава може би ще загубите предпочитание да говорите остро.

Много велики хора отложиха диалога за различен ден или проговориха, когато пристрастеностите се успокоиха. Те знаеха, че до момента в който гневът и раздразнението засягат речта им, следствията ще бъдат тъжни.
Затова се научете да мислите 5-10 секунди преди да отговорите. Това ще понижи интензивността на страстите.

Второто предписание на интелигентната тирада е, че е рисково да се стига до крайности.
Лошо е непрекъснато да мълчиш и да приказваш доста. Ако говорите или мълчите, тогава вие и хората към вас получавате изгода от това.
Опитайте се да произнесете всяка дума по този начин, че да внесе естетика в този свят.

Затова бъдете открити и доброжелателни и най-важното – живейте осъзнато.


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР