Развръзката със съставянето на правителство зависи от това дали Продължаваме

...
Развръзката със съставянето на правителство зависи от това дали Продължаваме
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Ако Радев не даде на ДБ мандата, обрича редовен кабинет, сценарият му е за вот през пролетта

Развръзката със съставянето на държавно управление зависи от това дали „ Продължаваме промяната “ ще бъдат склонни да поддържат кабинет на „ Демократична България “, в който те не вземат участие със свои представители министри. Това сподели пред политологът доцент Стойчо Стойчев.

„ Съответно ГЕРБ също към този момент заявява поддръжка, без да взе участие със свои представители министри. Това би била най-работещата алтернатива за образуване на кабинет, с подкрепящо го болшинство, по авансово написана законодателна стратегия. Ако президентът Радев връчи на която и да е от другите парламентарни групи мандат за сформиране на кабинет, това авансово би било обречено на крах “, добави доцент Стойчев.

По думите му, сюжетът на президента е избори напролет.

„ По-голяма част от партиите даже да не са съгласни са го приели това като действителност и вървят по тази скица за избори напролет “, посочи политологът.

Според него учредяването на „ Спаси София “ като партия и завръщането на Национална движение „Симеон Втори" в политиката има мощна връзка с идните локални избори. И за двете обединения прескачането на 4-процентната преграда е проблематично, сподели доцент Стойчев.

„ Според мен в София ще има борба, тъй като няма обединен, явен, различен претендент от ГЕРБ. Говори се, че може „ Спаси София “, с „ Продължаваме промяната “, с „ Демократична България " да образуват някакъв тип избирателен съюз, който да победи в тези избори и да завоюва кметската конкуренция, само че дали ще има подобен съюз към момента не е ясно “, добави доцент Стойчо Стойчев.

По думите му, е прекомерно рано, с цел да се знае какво би станало на локалните избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР