Развиващата се в момента пандемия COVID-19 показва ясно на света,

...
Развиващата се в момента пандемия COVID-19 показва ясно на света,
Коментари Харесай

Експерт призова: Трябва да заселим Космоса!

Развиващата се сега пандемия COVID-19 демонстрира ясно на света, че не е застрахован. Нашият съвременен световен свят е напълно нежен и всевъзможен прелом като течaщата в този момент всеобща зараза е сериозна опасност за неговото битие.

Някои хора си слагат въпроса застрашена ли е цивилизацията ни толкоз доста, че хората да изчезнат от лицето на Земята, както се е случило към този момент с динозаврите в едни по-стари времена?

Ситуацията в света потвърждава, че тези, които упорстваха, че е належащо индивидът да усвои Далечния Космос, с цел да сътвори селища на Марс и Луната, които да спасят човечеството при положение на гибелна опасност, не са били напълно голословни.

 Заселване на Космоса

Такова мнение споделят и от съветската академия по космонавтика, наречена на името на Циолковски. Андрей Йонин от академията споделя, че от дълго време се създават технологии, които да разрешат на индивида освен да пътува, само че и да се засели в Космическото пространство.

Съдбата на цивилизацията ни виси на косъм не от през вчерашния ден. Всеки сериозен прелом може да докара до непредвидени последици. Сегашната пандемия единствено потвърждава правотата на тези заключения.

Всеобщ интерес съставлява оцеляването на типа, преди някой непредвиден прелом да го изпрати там, където са останали динозаврите. Затова би трябвало да се намерения за решение на този въпрос. То се корени в населяването на други планети.

Червената планета и нашия натурален сателит са първи претенденти в листата за заселване. Това ще понижи риска от гибелта на обществото ни, породени от човешката активност, световни произшествия и непредвидени епидемии с съдбовен край.

Този въпрос не стои единствено пред една избрана страна, колкото и огромна или развита да е тя. Това е въпрос, който стои пред цялото човечество.

Заселването на Космоса е световна задача, която би трябвало да сплоти всички страни, членуващи в Г-20.

 Заселване на Марс

Ситуацията, на която сме очевидци в този момент, може да бъде съпоставена с малко звънче, което звъни, с цел да обърне вниманието ни към този въпрос. Все още няма измеренията на камбана, която известява края, само че ни припомня, че би трябвало да мислим за бъдещето.

Човечеството към този момент има тази опция, тъй като разполага с технологиите, които ще разрешат усвояването на други планети. Поне би трябвало да стартираме да работим върху този план, упорства съветският академик.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР