Развитието ни изцяло се дължи на големите умове, които се

...
Развитието ни изцяло се дължи на големите умове, които се
Коментари Харесай

Тази учени излъгаха света, а техните открития се оказаха фалшиви

Развитието ни напълно се дължи на огромните мозъци, които се впускат в търсене за истините за природата към нас. Някои от тях обаче са по-изкушени от славата и затова се оповестили за откриватели на подправени открития.

Липсващото звено в човешката еволюция

През 1912 година юристът и любител-палеонтолог Чарлз Доусън афишира, че е отрил удивителен череп, принадлежщ на непознато до тогава създание. Половината от черепа му била човешка, а другата – сходна на череп на маймуна.

Това е изчезналото звено, афишират от научните среди, които от години търсят доказателство за еволюцията на маймуната в човек. Артър Смит Удуърд от Британския музей се съгласява, че това е достоверен череп на прачовек, живял през късния плейстоцен, наименуван Пилтдаунският човек, и слага черепа на видно място както в музея, по този начин и в учебниците по история.

След няколко години обаче са открити още остатъци от антични хора, като нито един от тях не приличал на Пилтдаунския човек. През 1953 година са извършени серия от проби на черепа и се схваща, че той е подправен.

Горната му част била на Homo Sapiens, а челюстта му била от орангутан, като двете елементи са изобретателно слепени с калиев дихромат.

Жената, която ражда зайци

През 1726 година хирургът Джон Хауър оказва помощ при раждане, каквото никой не е виждал. Бременната Мери Тофт от британското градче Годалминг ражда пред очите му зайци.

 Зайци

Хауър уведомява Двореца за невероятния феномен, който се случва, и тогавашният крал Джордж изпраща дворцовия хирург Натаниъл Сейнт Андре да се увери персонално.

И пред него Мери продължава да ражда зайци. Необикновеният естествен феномен е приет за автентичен и разгласен за сензация.

Медиците от Лондон обаче поискали да създадат цялостни проучвания на дамата и тогава тя признала, че всичко е било машинация. Кариерата на Хауър и Сейнт Андре завършва в същия ден.

Транзисторът от напълно органически материал

През 2001 година младият немски физик Ян Хендрик Шьон изумява научните среди, като афишира, че е основал първият транзистор с молекулярен мащаб от органически материал, с което отваря изцяло нова страница в електрониката.

Нито една лаборатория в света обаче не съумява да повтори резултата му. Дори учените откриват редица основни пропуски в опитите му. През 2002 година лъжата му е разкрита и Шьон е уволнен от университета Констанц в Германия, като даже му лишават докторската купа.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР