Развитието на Варна спира, областния управител бави бюджета на Варна.

...
Развитието на Варна спира, областния управител бави бюджета на Варна.
Коментари Харесай

Развитието на Варна спира, държавата бойкотира бюджета на морската столица

Развитието на Варна стопира, регионалния шеф бави бюджета на Варна. Това стана ясно през днешния ден на брифинг на кмета на община Варна Иван Портних.

Той съобщи, че регионалният шеф на Варненска област е декларирал желание да върне бюджета на община Варна, признат на последната сесия на Общинския съвет.

Кметът бе безапелационен, че забавянето на приемането на държавния бюджет и респективно - общинския, поради, че е предходна половината от 2022 година, ще спре развиването на града.

По думите му, ще бъдат спрени всички инфраструктурни планове, всички здравни и обществени помощи, които бяха гласувани на сесия на съвета, всички целеви помощи за превоз, стратегиите за спорт, всички културни планове, които чакат финансиране, с цел да осъществят своята активност.

" Не стига, че не е донесъл нито един лев от държавния бюджет, няма нито една отворена оперативна стратегия, ами [областният шеф Благомир Коцев- бел. ред.]и предявява претенции  за разглеждане на бюджета на Варна, който е признат на съвещание на локалния парламент от две трети от съветниците, които са представители на разнообразни политически партии, и ГЕРБ се явява даже малцинство ", съобщи още кметът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР