Развълнувана и безкрайно признателна от героичната постъпка на пловдивски огнеборци

...
Развълнувана и безкрайно признателна от героичната постъпка на пловдивски огнеборци
Коментари Харесай

На косъм от голяма трагедия в Пловдив

Развълнувана и безпределно признателна от героичната постъпка на пловдивски огнеборци и спасители, майката на 15-годишно момче от Пловдив благодари на екипа, оказал помощ на сина й.

В следобеда на 27 юли момчето и негов другар излезли на разходка на Младежкия рид, само че подбуден от любознание, единият от младежите влезнал в скален тунел покрай детската железница. Пред входа му имало насъбрани боклуци. Младежът извън решил да запалили с тях огън.

Последвало обаче мощно задимяване и момчето, което било вътре в тунела, почнало да се задушава. Едва тогава младежите си дали сметка, че сякаш " почтената задявка " може да приключи съдбовно. Веднага след подаване на сигнал в оперативния център на пожарната към мястото били изпратени два екипа - спасители и огнеборци.

Свикнали на извънредно високите равнища на стрес в работата, те работили незабавно! На момента намерили междина и подали избавителна маска с живителни глътки въздух на момчето, като съвсем в това време подхванали акция по изваждането му от тунела, дълъг близо тридесетина метра.

Работата на спасителите била затруднена от скалистия терен и острите каменни ръбове. Благодарност за сътрудниците огнеборци: Августин Занчев, Тодор Георгиев Ивайло Бозев, на спасителите от бранш СОД: Васил Жухов, Васил Стефанов, Кольо Кацаров и Красимир Добранов и несъмнено на скъпата координационна рабата на ст. инсп. Веселин Брадистилов - началкик на група " Оперативен център ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР