Разузнавателният дрон на въоръжените сили на САЩ, който се разби

...
Разузнавателният дрон на въоръжените сили на САЩ, който се разби
Коментари Харесай

Прехванатият от Русия американски дрон може и да не бъде изваден от Черно море

Разузнавателният дрон на въоръжените сили на Съединени американски щати, който се разруши в Черно море, може в никакъв случай да не бъде изваден от водата, съобщи представителят на Съвета за национална сигурност на Съединени американски щати Джон Кърби, представен от Българска телеграфна агенция.

Дронът се разруши, откакто беше прехванат от съветски изтребители и по-късно към този момент обтегнатите връзки сред Вашингтон и Москва в допълнение се утежниха.

" Той към момента не е изваден ", съобщи Кърби в изявление за Си Ен Ен. " И не съм сигурен, че ще можем да го извадим. Там, където той е паднал в Черно море – водата е доста, доста дълбока. Така че към момента преценяме дали може да има какъвто и да било опит за неговото изваждане. Може и да няма ", добави той.

Американските управляващи са взели ограничения да лимитират опциите на руснаците да извлекат потребна информация от дрона, в случай че те го извадят, съобщи Кърби.

" Обаче той въпреки всичко е наша благосъстоятелност ", добави Кърби и увери, че американските управляващи ще продължат да изследват опциите за изваждане на дрона.

Инцидентът над интернационалните води през вчерашния ден беше увещание за риска от директна борба сред Съединени американски щати и Русия поради Украйна. Москва нахлу в прилежащата страна преди повече от година и от този момент западните съдружници поддържат Киев с разследващи данни и оръжия.

Междувременно секретарят на съветския Съвет за сигурност Николай Патрушев съобщи, че Русия ще се опита да извади останките на дрона.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР