Разумното зареждане на вашия хладилник е добре както за бюджета

...
Разумното зареждане на вашия хладилник е добре както за бюджета
Коментари Харесай

17 здравословни храни с които да заредите хладилника си

Разумното зареждане на вашия ледник е добре както за бюджета ви по този начин и за положителното здраве. Ако обаче имате съмнения по отношение на продуктите които да закупите може да изберете тези 17 здравословни храни с които да заредите хладилника си.

Освен това, приготвянето на нещо за ядене от добре зареден ледник е елементарно. Изберете няколко храни от всяка категория по-долу – подправки, протеини, млечни артикули, зърнени храни – и сте извървели половината път към положителното здраве.

Ето 17 здравословни храни, с които да заредите вашия ледник.

1–4. Добавки за овкусяване

1. Дижонска горчица

Ако в миналото ви се наложи да извършите дресинг за салата, ще ви би трябвало емулгатор, с цел да запазите всичко дружно. Дижонската горчица е превъзходен избор, тъй като освен оказва помощ на дресинга да стане еднороден, само че също по този начин обезпечава лют, леко кисел усет вкус.

За да извършите дресинг с Дижонска горчица, смесете следните съставки:

  • 1 чаена лъжичка дижонска горчица;
  • 1 супена лъжица оцет;
  • 2 супени лъжици екстра върджин зехтин;
  • щипка сол;
  • прясно надробен черен пипер.

2. Чист кленов сироп

На доста ястия им отива една нотка наслада.

Кленовият сироп е повсеместен подсладител, защото златистите сортове – означени с „ Grade A, Golden “ – са меки и не са прекомерно сладки, до момента в който „ доста мрачен “ кленов сироп обезпечава мощен кленов усет.

Използвайте го, с цел да подсладите овесени ядки, смутита, парфета за закуска и салатни дресинги или гарнирайте с него палачинки, гофрети и други лакомства за закуска.

Ако е допустимо, изберете чист кленов сироп, който не съдържа никакви изкуствени подсладители или други сиропи като царевичен сироп с високо наличие на фруктоза.

Чистият кленов сироп също по този начин доставя няколко антиоксиданта, които оказват помощ за отбраната на тялото ви от инфектиране, което може да понижи риска от заболяване.

3. Тахан

Можете да употребявате тази богата паста от сусам по следните способи:

  • Добавете го в супи;
  • Разредете го с лимонен сок за салатен дресинг;
  • Добавете го към тесто за бисквитки или кекс за орехов усет и кремообразна текстура;
  • Поръсете го върху пиле на скара или сотирана риба;
  • Универсалността и неповторимият усет на тахана го един здравословен главен артикул.

Освен това е необикновено засищащ, защото единствено 1 супена лъжица тахан обезпечава 3 грама растителен протеин и 2 грама фибри за заряд. Сусамовите семена също се отличават с висока централизация на полиненаситени мастни киселини, които могат да са от изгода за здравето на сърцето.

Вижте още:

4. Соев сос (намален натрий)

Соевият сос прибавя лют, солен усет към ястия с юфка, месо и суши.

Също по този начин е превъзходен метод да подправите вегетариански ястия с този прелестен усет, който постоянно се свързва със сирене, месо и гъби – което го прави главно за вегетариански кухни.

Обикновеният соев сос съдържа съвсем 900 мг. натрий на супена лъжица, което е към 40% от предложения дневен банкет. Управлявайте приема си, като изберете соев сос с ниско наличие на натрий, който съдържа 45% по-малко натрий.

5–7. Протеини

5. Яйца

Яйцата са една от най-бързо приготвящите се храни и доставят първокачествен протеин. По-специално, едно огромно яйце съдържа малко над 6 грама протеин.

Яйцата също по този начин доставят лутеин и зеаксантин, антиоксиданти, които поддържат здравето на очите.

Съхранявайте яйцата си на рафта на хладилника, а не на вратата, с цел да ги поддържате на безвредна температура. Те ще устоят към 3 седмици, когато се съхраняват при 4°C.

Вижте още:

6. Ядки и ядково масло

Ядките и ядковите масла са мощни хранителни субстанции, защото са заредени с фибри, протеини, здравословни мазнини и антиоксиданти. Въпреки че са нужни повече проучвания при хора, тази композиция от хранителни субстанции може да защищити от болести като диабет, сърдечни болести и рак.

След като отворите опаковката ядки или ядково масло, най-добре е да го съхранявате в ледник, защото високото наличие на мазнини в ядките ги прави податливи на гранясване.

Използвахте орехово масло в сосове и супи и за намазване на изгорял самун. Целите или нарязани ядки са страхотни в салати, в дипове или в утринната ви купа със зърнена закуска.

7. Тофу

Твърдото тофу може да бъде нарязано на кубчета и да се употребява в съвсем всяко ядене – в това число супи въз основата на бульон, чили и купички с юфка. Добавете го към смутита за първокачествен протеин, желязо и калций.

8–10. Млечни артикули и млечни други възможности

8. Кисело мляко

Киселото мляко служи като необикновен сурогат на заквасената сметана, заради което може да го употребявате за гарнитура на печени картофи.

За разлика заквасената сметана, киселото мляко съдържа пробиотици – потребни бактерии, които поддържат здравето на червата. Освен това е със доста по-ниско наличие на мазнини от заквасената сметана и предлага сходен усет.

9. Сирене

Едни от най-популярните ястия със сирене са бъркани яйца и салати.

Изберете ароматно сирене, като козе, синьо, пармезан, чедър или фета, защото спомагателният усет значи, че ще би трябвало да употребявате по-малко. От своя страна това значи по-малко калории и по-малко наситени мазнини, което може да помогне за ръководство на тежестта.

По-твърдите сирена като пармезан и чедър устоят по-дълго — 3–4 седмици в хладилника след отваряне, тъй че имайте това поради, когато избирате.

10. Млечни или растителни млека

Млякото се употребява в доста ястия, тъй че има смисъл да го държите в хладилника.

Пълномасленото мляко е ужасно, само че вариантите с ниско наличие на мазнини или на растителна основа също са чудесни според от вашите здравни цели и желания.

Що се отнася до растителните млека, потърсете сортове, обогатени с калций и витамин D и не забравяйте да изберете такова без добавена захар.

11–15. Пресни артикули

11. Ябълки

Само 1 междинна ябълка доставя 104 калории и към 5 грама фибри, което прави този плод нискокалорична, засищаща закуска.

Не забравяйте да ядете кората, която съдържа мощни съединения, в това число антиоксиданти, които могат да оказват помощ в битката с възпалението и в битката с възпалителното заболяване на червата.

Ябълките се съхраняват добре и могат да се употребяват освен като закуска, само че и като вкусно допълнение към доста други ястия, като салата от алено цвекло, сандвичи със свинско месо или тако и печени ябълки с канела.

12. Броколи или други кръстоцветни зеленчуци

Можете да съхранявате доста зеленчуци във фризера си, само че е хубаво да имате пресни на разположение.

Броколите и други кръстоцветни зеленчуци, като брюкселско зеле и карфиол, се съхраняват добре в хладилника и съдържат доста хранителни субстанции.

Проучванията в епруветки даже демонстрират, че сулфорафан – съединяване, намерено в броколите – има противоракови свойства, макар че са нужни спомагателни проучвания.

Изпечете ги за гарнитура или ги накълцайте, с цел да добавите към паста, чили или такос. Някои от тези зеленчуци също са вкусни сурови и се съчетават добре с дипове като хумус и дзацики.

13. Босилек или кориандър

Пресните билки са с доста усет с доста малко калории.

Босилекът и кориандърът могат да се употребяват по толкоз доста способи. Босилекът може да се пюрира в песто, да се смеси с дресинг за салата или да се гарнира пица или паста. Кориандърът е превъзходен за мексикански ястия като тако, както и за бъркани яйца.

14. Маруля или друга зеленина

Салатите са ужасно ядене или гарнитура, тъй че да имате на разположение маруля е от значително значение.

Можете да добавите бейби спанак или кейл към съвсем всяко ядене, чорба или паста. Освен това, в случай че търсите занимателен метод да останете хидратирани, множеството марули са над 90% вода.

15. Лимони или лайм

Киселинността в цитрусовите храни придава бляскавост на всяко ядене. Затова е добре да ги добавяте преди да осолите храната си.

Можете даже да нарендите кората от лимони или лайм за дресинги за салати и за довеждане докрай на ястия като риба на скара или пиле. Използвайте сока в маринати, ледена вода, дресинги и дипове.

16–17. Зърнени храни и зърнени артикули

16. Варени пълнозърнести храни

Ако приготвяте храна, вие знаете цената на пълнозърнести храни в хладилника си.

Пълнозърнестите храни са чудесна основа за всеки обяд или вечеря и даже могат да оказват помощ за попречване на положения като сърдечни болести и диабет.

Освен това тяхното наличие на фибри може да усъвършенства равнищата на холестерола.

Пълнозърнестите храни са чудесни за изобилна салата, може да употребявате киноа като гарнитура към пиле на барбекю и булгур като основа за табуле.

17. Тортили

За да ги запазите свежи за по-дълго, съхранявайте тортилите в хладилника. Ако не ги изразходвате в точния момент, ги замразете за до 6 месеца.

Използвайте тази съществена храна за тако или кесадили. Можете също да ги изпечете, с цел да извършите тост или домакински чипс.

ОБОБЩЕНИЕ

Зърнените храни са нужда в хладилника, тъй като постоянно служат като основа за ястия. Разумно заредения ледник прави планирането на храненето елементарно и подсигурява, че ядете разнородни храни.

Използвайте горните детайли като управление, само че попълнете с други храни, които вашето семейство обича.

Може да комбинирате някои от горните здравословни храни, с цел да създадете уравновесено хранене. Например, хвърлете сварена киноа с тахан и лимонен сок, по-късно намажете с фета сирене и две твърдо сварени яйца. Поставете върху легло от зелена салата и гарнирайте с нарендена с ябълка.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР