Разследващият полицай с инициали Л.Л. от Варна, който бе хванат

...
Разследващият полицай с инициали Л.Л. от Варна, който бе хванат
Коментари Харесай

Хванатият с подкуп полицай във Варна действал сам

Разследващият служител на реда с букви Л.Л. от Варна, който бе заловен с рушвет в размер от 2000 лв. сега на предаването на парите, е бил следен в продължение на една година, съобщи Българската национална телевизия.

Досъдебното произвеждане е за осъществено корупционно закононарушение и се води взаимно от Окръжната прокуратура във Варна и от Дирекция " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи.

" Тези две хиляди лв. са част от желана сума в размер на 10 хиляди лв., като през интервала декември 2019 до декември месец 2020 година са получени 5000 лв., които са част от тази сума в размер на 10 хиляди лв. ", изясни окръжният прокурор Красимир Конов.

Полицаят е водил следствие против даващия подкупа за пране на пари. Срещу сумата от 10 хиляди лв. е предложил да води следствието по комфортен метод.

" С оглед на доказателствата, с които разполагаме, този проверяващ служител на реда е въвел в подвеждане даващия рушвет, че желае парите и част от сумата ще бъде предоставена на наблюдаващия прокурор ", добави Конов.

По данни на прокуратурата упрекнатият в корупция служител на реда е работил самичък.

" Над 20 години стаж има служителят и е един от положителните ни чиновници. Може би възприятието му за недостижимост, а такива няма да има в Министерство на вътрешните работи. Няма прегрешения до в този момент. Той е един от положителните чиновници на вътрешното министерство, доколкото към този момент може да бъде охарактеризиран като подобен ", съобщи шефът на дирекция " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи Стефан Банков.

Срещу проверяващия служител на реда са повдигнати две обвинявания - за рушвет посредством потребление на служебно състояние и за машинация. Наказанията, които може да получи, са затвор до 10 години, отнемане от права и санкция в размер на 20 хиляди лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР