Разследващият журналист от международната група Bellingcat Христо Грозев е убеден,

...
Разследващият журналист от международната група Bellingcat Христо Грозев е убеден,
Коментари Харесай

Bellingcat: Русия изчерпва военните си ресурси в Украйна, ще влезе в логистичен кошмар

Разследващият публицист от интернационалната група Bellingcat Христо Грозев е уверен, че Русия към този момент е изчерпала на практика всичките си военни запаси в нападението против Украйна.

Той разгласява оценката си в своя акаунт в Twitter, като посочи, че това не е прогноза за завършек на военните дейности - в отговор на обява на беларуското издание Nexta.

" Журналистът от Bellingcat Христо Грозев счита, че ресурсите на Русия ще стигнат до неделя, след което ще рухнат. Освен това през идната седмица Русия е застрашена от наказания с мащаби каквито " още не сме виждали " , те ще обиден и Путин. " - показва изданието.

Малко по-късно Грозев реагира с обява в Bellingcat, като посочи, че за жалост това не значи завършек на войната.

" Просто желая да уточня, предходния си туит, с цел да не се пояснява той като прогноза за завършек на войната. (За страдание това не е по този начин.) Моят коментар за ресурсите се отнася за съществуващите запаси/доставки в Украйна. Може да се достави повече и ще бъде доставено, само че това е логистичен призрачен сън. За глобите... те настина са положителни. " - счита проверяващият публицист.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР