Разследващи от Антирупционната комисия на Сотир Цацаров вчера за втори

...
Разследващи от Антирупционната комисия на Сотир Цацаров вчера за втори
Коментари Харесай

Цацаров подхвана кмета на Хаджидимово заради мерцедес

Разследващи от Антирупционната комисия на Сотир Цацаров през вчерашния ден за повторно от началото на месеца нахлуха в община Хаджидимово за инспекция по какъв начин дребната община изразходва обществени средства. Този път става дума за първокласния мерцедес, който предходната година кметът Людмил Терзиев си поръча след незабавна социална поръчка, включваща и коледните празници, а след това се оказа, че мечтаната от него кола дава отговор навръх избран съответен модел, предлаган от столичен търговец, заяви struma.bg.

Тя трябваше да е с електронен ограничител на скоростта, филтър за твърди частици, система за ликвидиране на изгорелите газове при дизеловите мотори и ауспухова система с забележими ауспухови накрайници, да е наложително със сиви алуминиеви джанти 19 инча, с 5 двойни спици, хромирана лайсна и два ауспуха от благородна стомана, да е седан 4х4, с 4+1 места, автоматик, с автоматизирано отместване на кормилото при слизане и качване, електронен ограничител на скоростта, седалки с противоположен тегел, кожен панел на таблото, декоративни детайли от евкалипт в тъмнокафяв емайл в интериора, аналогов часовник, лайсни на праговете от полирана благородна стомана, пъстър TFT кокпит екран, клипси за детски столчета и още няколко страници детайлни механически условия. Теглото на седана трябваше да е тъкмо 1975 кг, ширината тъкмо 1905 милиметра, а дължината – 5271 милиметра. Не на последно място, първата регистрация на кметското возило трябваше да е направена безусловно през октомври 2017 година

Миналата година Антикорупционният фонд сезира поради съмнителната социална поръчка Агенцията за държавна финансова ревизия, а КПКОНПИ се самосезира вследствие на медийни изявления. Хората на Цацаров дойдоха на 1 юли в Хаджидимово и „ загряха “ за генералната задача с инспекция на други публични поръчки в общината, свързани с ремонта на улици. Най-вероятно резултатите от инспекциите ще излязат в общо решение на КПКОНПИ – за разкриване или преустановяване на произвеждане според от това, което бъде открито.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР