Разследването на Тенис звеното за почтеност (The Tennis Integrity Unit

...
Разследването на Тенис звеното за почтеност (The Tennis Integrity Unit
Коментари Харесай

Официално: Българска тенисистка получи доживотна забрана за игра

Разследването на Тенис звеното за честност (The Tennis Integrity Unit – TIU) против състезателката Александрина Найденова, което стартира в края на предходната година, завърши с решение за доживотна възбрана за Найденова да играе професионален тенис поради редовно нарушение на антикорупционната стратегия. Новината бе доказана от БФТенис.

Още през юли правата ѝ бяха краткотрайно спрени до приключването на случая. Тежката глоба е наложена, откакто е открито, че българката е направила 13 нарушавания в интервала 2015 - 2019-а година. Сред тях са манипулиране на резултати от мачове и замяна и заличаване на доказателства. Найденова би трябвало да заплати санкция в размер на 150 хиляди $.

От 2014 година Александрина Найденова не е картотекирана като състезателка в България. Преди това е играла за Търговска колегия " Албена Пловдив и Търговска колегия " Академик 83 Пловдив ".

От Българската федерация по тенис са безапелационни, че постоянно са поддържали политика за почтена игра и са отстоявали позицията, че в спорта единственото състезание би трябвало да се случва на терена.

БФТ поддържа ограниченията против всяко потвърдено нарушаване на феърплея или опит за въздействие върху честната игра.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР