Разследването на предполагаеми военни престъпления от страна на САЩ и

...
Разследването на предполагаеми военни престъпления от страна на САЩ и
Коментари Харесай

Зелена светлина на разследването за военни престъпления на САЩ и други в Афганистан

Разследването на хипотетични военни закононарушения от страна на Съединени американски щати и други в спора в Афганистан може да продължи . Това постанови Международния углавен съд (МНС) в Хага, оповестяват международните осведомителни организации.

МНС анулира след обжалване предходно решение за блокиране на следствието.

Очаква се дейностите на талибаните, афганистанското държавно управление и американските войски да бъдат разследвани от май 2003 година насам .

Съединени американски щати не са част от основополагащия контракт за съда и надлежно не са член на МНС, като не признават, че той има компетенции във връзка с американските жители .

Афганистан обаче е член на съда.

През април 2019 година състав на МНС дефинира по досъдебно произвеждане, че следствието не би трябвало да продължава, тъй като няма да " обслужи ползите на правораздаването ".

Прокурор Фату Бенсуда се стреми към публично следствие на хипотетичните закононарушения от 2017 година насам.

В отчет на МНС от 2016 година се споделя, че има рационално съображение да се счита, че американските военни са правили изтезания в секрети места за задържане в Афганистан, ръководени от Централно разузнавателно управление на САЩ.

В отчета се споделя също, че е рационално да се счита, че афганистанското държавно управление и талибаните са направили военни закононарушения .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР