Разследване в екоминистерството заради откритата от новия служебен министър Асен

...
Разследване в екоминистерството заради откритата от новия служебен министър Асен
Коментари Харесай

Разследване в екоминистерството за 10 млн. дупка

Разследване в екоминистерството поради откритата от новия длъжностен министър Асен Личев 10 млн. лева дупка в хазната на ведомството стартира държавната финансова ревизия.

Дефицитът в Министерството на околната среда и водите (МОСВ) е вследствие на 8,5 млн. лева просрочени отговорности, станали неприемливи по план финансиран по Оперативна стратегия " Околна среда ", както и от 2,1 млн. лева, поради подписан контракт с неосигурено финансиране от страна на Изпълнителна организация по околна среда, заяви пресцентърът на Министерство на околната среда и водите.

В момента тече инспекция от Агенция за държавна финансова ревизия (АДФИ), допълват от Министерство на околната среда и водите.

Преди няколко дни служебният министър на околната среда и водите Асен Личев разкри: " Бюджетът на Министерство на околната среда и водите е 64,5 млн. Заварвам го с 10 млн. недостиг. Много разчитах на Предприятие за ръководство на дейностите по запазване на околната среда със 70 млн. лв., а го сварвам с недостиг 24 млн. лв. ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР