Разрушително земетресение може да удари и най-големия град на Турция

...
Разрушително земетресение може да удари и най-големия град на Турция
Коментари Харесай

Разрушително земетресение удря и Истанбул до 7 години?

Разрушително земетресение може да удари и най-големия град на Турция - Истанбул, през идващите седем години. Такава прогноза направи турския академик Начи Горур, представен от ТАСС и " Хюриет ".

" Ситуацията в Истанбул не е по никакъв начин добра. Всички се тревожим за Кахраманмараш (където станаха двете мощни трусове на 6 февруари - б.р.), само че в този момент се трежова за Истанбул. Всички научни проучвания демонстрират, че идва времето и на Истанбул. Преди се говореше, че се чака земетресение след към 30 години, а откакто оттогава са минали 23 години, би трябвало да кажа, че е доста близо ", отбелязва специалистът.

Според него земетресение с магнитуд 7,5 може да удари Истанбул. " Въпреки че чакаме по-слабо земетресение в Истанбул, то ще аргументи повече вреди тук, в сравнение с в Кахраманмараш ", предизвести Горур.

На 6 февруари две трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 и с период от девет часа между тях удариха турската провинция Кахраманмараш в югоизточната част на страната,. Те бяха последвани от стотици вторични земетресения и бяха усетени и в прилежащи страни, от които Сирия беше най-силно наранена. В Турция над 38 000 души загинаха при бедствието, а над 105 000 бяха ранени.

Късно снощи ново земетресение с магнитуд 5,1 по Рихтер разтърси турската провинция Хатай и изкара хората още веднъж на улицата, тъй като те се опасяваха, че домовете им може да се срутят.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР