Разрешителни за строеж на 220 жилищни сгради са издали общинските

...
Разрешителни за строеж на 220 жилищни сгради са издали общинските
Коментари Харесай

За 3 месеца в Пловдив са издадени 220 разрешителни за строеж на жилищни сгради

Разрешителни за градеж на 220 жилищни здания са издали общинските администрации в Пловдив и региона единствено в първите три месеца на годината. Според данните на Териториалното статистическо бюро, явно е, че тъкмо жилищното строителство сега е във напредък , продължавайки наклонността от последните няколко години, до момента в който административни здания се строят надалеч по-рядко.
За Пловдив новите позволения значат нови 1 154 жилища. Реално в първите три месеца е почнал градежът на 153 жилищни здания с 449 жилища. Прави усещане, че до момента в който броят на действително започнатите жилищни здания тази година се усилва с 9.3% по отношение на същия интервал на предходната година, броят на жилищата понижава с 10%- това значи, че сега се строят по-големи жилища.
За разлика от регионалния град, в останалите общини разрешителните за градеж се отнасят най- към този момент за еднофамилни къщи. Развитието на индустриалните зони и миграцията привлякоха в Пловдив мнозина поданици на други области, които търсят жилища и този факт поддържа пазара. В взаимозависимост от регионите в Пловдив, цената на кв. м. варира от 580 до 800 евро
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР