Разработената от Турция ваксина срещу COVID-19 Турковак (Turkovac) е кандидатствала

...
Разработената от Турция ваксина срещу COVID-19 Турковак (Turkovac) е кандидатствала
Коментари Харесай

Турската ваксина кандидатства за спешно одобряване

Разработената от Турция ваксина против COVID-19 " Турковак " (Turkovac) е кандидатствала за незабавно одобрение, заяви през днешния ден здравният министър Фахреттин Коджа, като добави, че се надява, че използването на имунизацията ще стартира до края на годината, съобщи организация " Ройтерс ".

Говорейки по време на разискване в Народното събрание на бюджета на здравното министерство, Коджа сподели, че по " Турковак " съвсем завършва. " Искам да споделя малко положителни вести с нашия народ: нашата турска инактивна ваксина против COVID-19 " Турковак " кандидатства за незабавно одобрение през днешния ден ", уточни министърът.

Здравното министерство съобщи, че е подало документи за утвърждение на имунизацията в турската Агенция по медикаментите и здравната инсталация. Турция стартира да създава имунизацията " Турковак " тази година, само че стартирането ѝ в приложимост претърпя редица отлагания. Президентът Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че имунизацията ще може да се употребява в целия свят. Турция към този момент е приложила близо 120 милиона дози ваксини против COVID-19, употребявайки препаратите на Синовак и Пфайзер. Над 50 милиона души са получили две дози ваксина. Страната стартира да ползва и бустерни дози.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР