Разпращат се фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото

...
Разпращат се фалшиви електронни съобщения от името и/или с логото
Коментари Харесай

ВНИМАНИЕ! Разпращат се фалшиви електронни съобщения от името на Български пощи

Разпращат се подправени електронни известия от името и/или с логото на " Български пощи " ЕАД, подсетиха от сдружението. Оттам допълват, че от време на време известията са под формата на анкети или игри, в които се афишира, че получателят ще получи " премия " - мобилен телефон, като за задачата би трябвало да удостовери присъединяване си, предоставяйки персонални данни (електронен адрес, данни от дебитна или кредитна карти, и др.) и да заплати такса.

В други известия се " уведомява ", че клиентът има пратка, като от време на време се показва случаен номер, и получателят би трябвало да заплати избрана сума за нейната доставка, освобождение от митница или поправяне на адрес, като е належащо да даде, да вземем за пример, данни от банкова карта.
свързани новини9665на 26.02.2020
С настъпването на коледните и новогодишните празници се усилва размерът на пратките и чакаме фишинг имейлите да се задействат още повече, показват от " Български пощи ".

Оттам обръщат внимание, че сдружението не изпраща тези известия, не организира анкети или игри, не раздава награди, не изисква по имейл възнаграждение онлайн на такси за доставка или освобождение от митница, и по никакви мотиви не изисква персонални данни от дебитна или кредитна карта, както и такса за доставка. Дължими цени към " Български пощи " ЕАД и държавни вземания се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР