Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян след заседание на кабинета,

...
Словашкият премиер Роберт Фицо беше прострелян след заседание на кабинета,
Коментари Харесай

СТРЕЛБАТА ПО ФИЦО: Словашкият премиер е в тежко състояние, но няма опасност за живота му

Словашкият министър председател Роберт Фицо беше прострелян след съвещание на кабинета, заяви локалното издание Правда.
„ Робърт Фицо беше ранен след няколко изстрела от нападател, той беше арестуван от полицията “, написа изданието.
Информацията за опита за ликвидиране беше доказана от словашкото министерство на вътрешните работи.
Според известия в медиите, които се базират на очевидци, случаят е станал, когато политикът е излязъл пред аудитория, след стрелбата той е паднал на земята. Той е ранен в региона на коремната празнина и гръдния панер.
Състоянието на премиера се прави оценка като тежко. В същото време друго издание, базирайки се на източници, заяви, че няма заплаха за живота му.
Фицо в началото е бил лекуван в болница в Гандлова, само че по-късно е бил откаран в друго здравно заведение от по-високо равнище. В този миг той е бил в схващане. Лекарите са нормализирали виталните му функционалности.
Извънредното съвещание на словашкото държавно управление се организира в град Гандлова, дистанцията до Братислава е 190 километра.
Фицо неведнъж се е противопоставял на даването на военна помощ на Украйна. Той също по този начин означи, че не поддържа участието на страната му в НАТО и ще употребява правото на несъгласие, в случай че подобен въпрос бъде прегледан.
Освен това министър председателят съобщи, че Братислава е заинтригувана от положителни връзки с Москва и даде обещание да предприеме стъпки в тази посока.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР