Разнообразен служебен кабинет с ясни символи в него. Така изглежда

...
Разнообразен служебен кабинет с ясни символи в него. Така изглежда
Коментари Харесай

Райчев: С този служебен кабинет Радев изкова голяма победа над Борисов

Разнообразен длъжностен кабинет с ясни знаци в него. Така наподобява новото служебно държавно управление през погледа на социолога Андрей Райчев. Има ли изненади в министерските постове и какви са опциите служебния кабинет да ръководи по-дълго?

Новият длъжностен кабинет има две функционалности – символна и изборна, а назначението на Стефан Янев за длъжностен министър председател не е неочакван ход, счита социологът Андрей Райчев.

,,Тука няма изненада – президентът управлява'', сподели той.

Съставът на новия кабинет е пъстър. А огромна част от него е от пластовете на протестиращите от предишното лято – като да вземем за пример служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той показва в държавното управление тези, които август месец бяха срещу Борисов – това е знаково деяние, добре показано, което Минеков символизира. Минеков е един от основните знаци на този митинг. Това е огромна победа на Радев против Бойко Борисов с това служебно държавно управление, добави социологът пред Bulgaria ON AIR.

С част от министерските постове президентът ще се пробва да реализира задачите си, счита още Райчев. Заставането на Бойко Рашков отпред на Министерство на вътрешните работи е ясно обръщение, че ще има борба против пазаруването на гласове.

Знаково е наличието и на Стойчо Кацаров. През последната година и половина той е един от най-големите критици на ръководството на Коронавирус рецесията.

Според Райчев задачата на новия кабинет е една – образуване на предварителните избори. Но позволява, че проверката на кабинета Борисов ще продължи.

Първо ще се опита да провежда избори без тука има-тука няма. И второ ще се опитат, може би, някои кавги, които са в употребява на тезата на Радев, че това са мутри на власт, акцентира Райчев.

Според Райчев е допустимо резултатите на идващите избори да са разнообразни, само че е уверен, че не би трябвало още веднъж да се стига до ръководство на длъжностен кабинет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР