Размножаването на рози чрез резници е възможно по всяко време

...
Размножаването на рози чрез резници е възможно по всяко време
Коментари Харесай

Размножаване на рози - сега им е времето

Размножаването на рози посредством резници е допустимо когато и да е на годината. Най-подходящото време за това е ранна пролет или пък късна есен – ноември или декември, преди зазимяването. В идващите редове ще споделим с вас няколко хрумвания по какъв начин можете да го извършите това.

Какви резници да използваме?

Най-успешни са тези, които имат цвят или плодче. Те съдържат огромно количество хормони на растежа, които са нужни за вкореняването. Резникът се отделя под 45 градуса с изострен нож или ножица над пъпката. Ако нямат да се вкореняват незабавно, то резникът се съхранява в влажен вестник за няколко дни.
 5-те най-често допускани неточности при развъждането на рози 5-те най-често допускани неточности при развъждането на рози
Ако се съобразите с тези препоръки, царицата на цветята може да превземе вашата градина и да радва вас и гостите ви.   1. Грешн...

Подготовка

Резниците се ревизират деликатни за вреди от вредители. От горния край се отстранява пъпката до първия лист или възел със спяща пъпка. Дължината на всеки резник би трябвало да бъде 12 до 25 см, на всеки резник би трябвало да има по 1-2 пъпки под почвената повърхнина и 3-4 над нея. За да можете по-бързо да вкорените резника, който ще откриете и в цветарските магазини.

Методи на вкореняване

След като разгледахме процеса на обособяване на резника, време е да обърнем внимание и на методите за вкореняване:
 Как вярно да подрежете розите, с цел да цъфтят щедро Как вярно да подрежете розите, с цел да цъфтят щедро
При полагане на нужните грижи и вярната резитба на розите, те дълго ще ви радват с значителни и уханни цветове. Кога би трябвало да се...

·        На закрито – тук ще ви би трябвало подобаващ съд, който да напълните с влажен пясък. Резниците се подреждат в редици и се покриват по първия възел.  Съдът се държи на хладно и ярко помещение, при температура от 5-10 градуса, а горният пласт постоянно би трябвало да се овлажнява.

·        Директно в градината – подгответе вадичка, а по-късно положете деликатно резниците, като по-късно ги притиснете. Покривате с почва и поливате щедро. След това всеки един резник се захлупва с буркан. През топлите и слънчеви дни отстранете покритието, с цел да могат младите растения да имат пространство. Процесът трае до 6 седмици, като на пролет се отстранява покритието, с цел да порастват на независимост.

·        Във вестник – резниците се връзват на снопче и се увиват в мокри вестници. Вързопчето се слага в няколко найлонови торбички, без да се завързват. Поставете ги на хладно място и проветрявайте пакета един път седмично. Отново времето тук за развиване е до 4 седмици. В долния завършек на резника ще се появят бели формирания, които предшестват появяването на корен. Ако видите симптом на гниене, изхвърлете разваления резник.

·        В картоф – в здрав, без следи от изгниване, се прави дупка с размера на резника. Можете да добавите и малко канела, срещу гъбни болести. Резникът се забожда в отвора и се притиска добре. В картофа можете да поставите няколко резника, като е значимо дистанцията да бъде към 15 см. Поливайте постоянно, а картофът ще обезпечи спомагателни хранителни субстанции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР