Размествания в резултат на преференциален вот няма в Силистренско няма.Два

...
Размествания в резултат на преференциален вот няма в Силистренско няма.Два
Коментари Харесай

Гласовете от Турция донесоха втори мандат на ДПС в Силистра

Размествания вследствие на преференциален избор няма в Силистренско няма.

Два мандата получава Движението за права и свободи и в Народното събрание влизат доктор Джевдет Чакъров, народен представител и в предходното Народно заседание, и Гюнер Ахмед, правист, общински консултант в Дулово.

От Силистра депутати ще са още водачът на ГЕРБ в района и също народен представител от 45-о Народно събрание Тодор Тодоров и сценаристът на Слави Трифонов – Ивайло Вълчев.

За последно Движение за права и свободи имаше двама народни представители в Силистренско в мандат 2014-2019 година В същия мандат пък Българска социалистическа партия остана без народен представител, както и по времето на Национална движение „Симеон Втори" – 2011-а година.

На изборите в неделя с 28,87 % Движение за права и свободи стана първа политическа мощ в Силистренска област, следвано от обединението ГЕРБ–СДС с съвсем три % по-нисък резултат. „ ИТН “ стана трети с 18,31 % доверие, а обединението „ Българска социалистическа партия за България –четвърти с по-малко от 12 на 100 дали своят вот за тях.

Не се оправдаха опасенията на някои политически анализатори, че възможната ниска изборна интензивност ще помогне на партиите на статуквото заради твърдите им електорални настройки и разгърната партийна конструкция. Точно водещите политически субекти в Силистренско записаха отлив на дали своят вот за тях гласоподаватели.

Над 2700 души по-малко избраха ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия събра 1422 гласа по-малко от априлските избори, Движение за права и свободи „ изгуби “ 413 вота от електората си, а „ Изправи се! Мутри вън! “ записва 275 души по-малко. Единствените, които покачиха безспорните си резултати, като брой гласоподаватели, са „ ИТН “ с приръст от 2434 души и „ Демократична България “, повишила резултата си с 537 гласоподаватели.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР