Различните райони със своите традиции обичай, исторически и архитектурни особености

...
Различните райони със своите традиции обичай, исторически и архитектурни особености
Коментари Харесай

Уникалността на всеки район е в основата на успешния туристически продукт

Различните региони със своите обичаи бит, исторически и архитектурни особености вършат България забавна дестинация за посещаване. Затова е значимо да бъде подпомагано развиване на регионите посредством поощряване на туристическото райониране.

" В тази връзка са подхванати законодателни начинания за изменение и допълнение на Закона за туризма, в частта за основаване и действие на Организации за ръководство на туристическите региони. " Това сподели служебният министър на туризма Стела Балтова особено за в. " БАНКЕРЪ ". Законодателната мярка е подбудена от необходимостта за подобряване на нормативната уредба вследствие на направени разбори на работата на учредените такива организации към момента.

В министерството са създадени маркетингови тактики на деветте организации за ръководство на туристическите региони, като един нужен институционален фактор за районното дестинационно развиване на туризма. Основната цел на маркетинговата тактика е устойчивото развиване на всеки туристически регион като привлекателна и конкурентоспособна целогодишна туристическа дестинация на вътрешния и на интернационалния пазар, отбелязва министър Балтова. Това се реализира посредством възстановяване на туристическата инфраструктура, провеждането на ефикасна маркетингова политика, повишението на потенциала на дребните и междинни предприятия в бранша и одобряването на Организации за ръководство на туристическите региони като индивид на районния туристически маркетинг.

В своя мандат служебното държавно управление предприе и други законодателни начинания в поддръжка на бранша, като един от най-важните за стопанската система ни.

" Една от тях, за която се надяваме да бъде продължена от идващия екип, защото следва доста работа, е разтрошаване на съществуващото статукво към транспорта с коли с потенциал 8+1 ", акцентира министър Балтова. Необходимо е законодателно регламентиране на осъществяването на транспорт на туристи от туроператори, като спомагателна услуга и част от туристическия пакет с този вид коли. Законопроектът е взаимна разработка с Министерството на превоза, осведомителните технолигии и известията и Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “.

И още една самодейност са предложили и развили от Министерството на туризма. С нея се основава законодателна рамка за развиване на велосипедния туризъм и създаване на Национален велосипеден проект, като и на проект за деяние към него. Работи се и по регламентиране на ограничения за основаване на Национална мрежа от велосипедни направления.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР