Разказът на една случайна минувачка, която срещна на улицата възрастна

...
Разказът на една случайна минувачка, която срещна на улицата възрастна
Коментари Харесай

Жена плати за два домата 10 лева! Има защо...

Разказът на една инцидентна минувачка, която срещна на улицата стара продавачка, трогна хиляди в обществените мрежи. Трафик Нюз разгласява позицията на Глория Радичева без редакторска интервенция.

" Днес минавайки около тази баба й се усмихнах, а тя в отговор ме попита с вяра в гласа дали ще си купя нещичко. Разбира се. Купих си 2 домата и лук, дадох й 10лв и не желаех ресто. Жената се разплака, показа ми, че пенсията й е 160лв, от които 75лв са за медикаменти, има проблеми със ставите и сърцето. През сълзи ме попита: " Кое по-напред, момиче? Токът, водата, билетчетата за градския превоз, с цел да стигна дотук от... (спомена име на село, само че не го запомних). Не съм яла сирене от доста време, единствено постно. Има хора, които купуват доста скъпа храна. Аз похапвам изсъхнал самун с шарена сол. " Попитах я дали ще идва тук в идващите няколко дни, тъй като пребивавам в чужбина и си отпътувам, а желая да си пазаря от нея. Нейният отговор беше:

" Не знам, от Столична община ме гонят. Сега се реалокирах до кофите и нека не ми създадат проблем скоро. Надявам се да изкарам някой лев, до момента в който не ме изгонят още веднъж. Стой си в чужбина, бабе, тук е бедност. Няма какво да правиш тук. " Следващите фрази ме допряха по нечовечен метод: " Не ми остава доста, ще го изкарам тоя живот, никой не е безконечен, нищо не е постоянно. "

Никой не би трябвало да се усеща по този метод! Особено умна жена, по всичко си личеше, че е претърпяла доста. Трябва да се гордеем с възрастните, да ги почитаме, да ги поддържаме. Помагайте, когато имате опция. Много страсти, компликации и прекарвания се крият зад очите на хората, които подминаваме. Първо сме хора, по-късно всичко останало!

Снимката е направена на ъгъла на Янко Сакъзов и Сан Стефано. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР