Разходите по спасителната операция на заседналия в скалите на Камен

...
Разходите по спасителната операция на заседналия в скалите на Камен
Коментари Харесай

Министърът: Собственикът на Вера Су е искал да бъде потопен

Разходите по избавителната интервенция на заседналия в скалите на Камен бряг транспортен съд " Вера су " ще бъдат възобновени от застрахователя. В противоположен случай България ще заведе иск. Това съобщи транспортният министър Христо Алексиев на брифинг в кораборемонтния цех " Одесос ".

Той уточни, че дейностите на корабособственика навеждат към мисълта, че единствената цел е била плавателният съд да бъде потънал. Но ние успяхме да съживим кораба. Застраховката би трябвало да покрие разноските на страната за интервенцията, сподели още Алексиев. Той насочи благодарности към всички, които са се присъединили в акцията и непрекъснато са работили до постигането на този триумф, като добави, че те ще бъдат наградени.
 Вера Су към този момент е във Варненския залив " Вера Су " към този момент е във Варненския залив
Корабът " Вера Су " към този момент е във Варненския залив, заяви Българска национална телевизия. Той е придружаван от трите влекача, които го теглят. Спасителната интервенция б...

България е единствената европейска страна, която няма избавителен транспортен съд, избавителен екипаж и подготвеност да се оправи с сходна обстановка. Най-важното, че при тази доста комплицирана интервенция преди всичко опазихме човешкия живот. Успяхме да опазим, както околната среда, по този начин и здравето на хората и техния занаят. 

За да бъдат избегнати сходни произшествия ще бъдат направени процедури за деяние, както и ще бъдат изменени плавателните пътища в региона, които са покрай брега, изясни транспортният министър, представен от БНР.

Алексиев сподели, че корабът към този момент е благосъстоятелност на страната, ще му бъдат осъществени ремонтни действия и няма да бъде нарязан на скрап. " Вера су " към този момент е в кораборемонтния цех.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР