Разходите на намаляват, докато се ускорява, показаха данните във вторник,

...
Разходите на намаляват, докато се ускорява, показаха данните във вторник,
Коментари Харесай

Французите свиват разходите, инфлацията расте

Разходите на понижават, до момента в който се форсира, демонстрираха данните във вторник, което е допълнение към терзанията по отношение на силата на икономическото възобновяване, до момента в който продължава.

Потреблението на семействата е спаднало с 2,2 % през юли по отношение на предходния месец след умерено месечно нарастване през юни, заяви националната статистическа организация INSEE в постоянен отчет.

Данните, които поправят инфлацията и сезонните съмнения, откриха 2,9 % спад в разноските за храна и 2,7 % спад за промишлените артикули.

Намалените разноски за облекло и дълготрайни артикули заличиха нарастванията, регистрирани през предходния месец.

Разходите за сила в това време набъбнаха с 1.0 %.

Отделен отчет на INSEE откри, че скокът в цените на силата играе роля в ускоряването на 12-месечната инфлация до 1,9 % през август от 1,2 % през юли.
 Измами във Франция със здравните пропуски: имунизираните ги дават на родственици и другари Измами във Франция със здравните пропуски: имунизираните ги дават на родственици и другари
Освен подправените QR кодове, които се популяризират най-често посредством мобилни приложения като Snapchat, във Франция става все по-разпростр...

Цените на храните и силата означиха най-рязко нарастване, до момента в който продажбите на артикули също се покачиха, откакто завърши интервалът на летни разпродажби във Франция през юли. Според приложената общоприета мярка на Европейски Съюз за инфлацията на потребителските цени, HICP, френската инфлация е повишена до 2,4 % през август от 1,5 % през юли.

дефинира ценовата непоклатимост като темпове на инфлация от малко под 2,0 %, само че е подготвена да толерира краткотрайно завишаване или занижаване на това равнище, преди да се намеси.

Междувременно INSEE ревизира своята цифра за икономическия напредък през второто тримесечие до 1,1 %, от първичната оценка от 0,9 %.

Въпреки че преразглеждането нагоре сигурно ще бъде приветствано, последните данни ще бъдат причина за безпокойствие, защото потребителските разноски са главният мотор на френската стопанска система. Инфлацията също е притеснителна, защото може да накара ЕЦБ да понижи поддръжката си за стопанската система, даже когато част от повишението на цените отсега нататък може да се дължи на дефицит на артикули, обвързван с пандемията.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР