Разговорите на папагалите означават повече, отколкото ни се струва. Пернатите

...
Разговорите на папагалите означават повече, отколкото ни се струва. Пернатите
Коментари Харесай

Невероятни факти за животните

Разговорите на папагалите значат повече, в сравнение с ни се коства. Пернатите могат да вземат решение някои задания при култивиране на езиковите данни и уменията им в това отношение са колкото на 4-6 годишните деца. Папагалите разграничават понятията „ идентични ” и „ разнообразни ”, „ повече ” и „ по-малко ”, „ да ” и „ не ”, а също и числа.

Слоновете имат най-големия мозък измежду бозайниците. За да се оцени качеството на интелекта при хората или животните, се употребява фактора кортикализация, който дефинира по какъв начин размерът на мозъка в съответствие с тялото корелира със способността на животното да преодолява загради и трудности.

Факторът на кортикализация на слона е еднакъв на 1.88; при индивида цифрата варира в диапазона 7.33 – 7.69; при шимпанзето – 2.45; при свинята – 0.27. Интелектът и паметта вървят ръка за ръка, по тази причина спомените на слона са ясни, само че не постоянно безпогрешни.

Жирафите компенсират растежа си с неповторимо кръвоснабдяване. Независимо от преимуществата на високия си растеж, пораждат и компликации поради височината.

За да може сърцето да изтласква кръв до основния мозък, се постанова то да работи с двойно натоварване. При това, с цел да не сътвори прекомерно огромно налягане кръвта, стигнала до мозъка, жирафът има доста комплицирана система от кръвоносни съдове.

 Невероятни обстоятелства за животните

През зимата денят е доста по-дълъг за бобрите. Тогава те живеят за сметка на съхранените хранителни артикули и мазнини, насъбрани в опашката. Те резервират силата си за сметка на това, че не излизат от тъмните си домове.

В резултат на това при тези гризачи, които по друго време излизат от дупките си призори и се прибират по залез слънце, се обърква графикът на сън и бодърстване, по този начин денонощието им става 29 часа.

Птиците запомнят околния ландшафт за навигация при далечни полети. Гълъбите употребяват познати ориентири на земята, с цел да намерят пътя към къщи.

Много от птиците имат по този начин наречения вграден феромагнит, който им оказва помощ да се ориентират в пространството с помощта на магнитното поле на Земята.

Крокодилът гълта камъни, с цел да му е по-лесно да плува. В стомаха му доста добре се приспособяват камъни, като за това има няколко аргументи. Храносмилателната система на крокодила смила всичко – от костенурки, риби, птици, жирафи, бикове, лъвове до други крокодили.

Тези рептилии постоянно гълтам огромни камъни, които се намират непрекъснато в стомаха им. Според някои догатки, крокодилите ги употребяват като самобитен баласт при плуване.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР